Sizlerin de desteği ile RTX 5080’li bir sistem kurmak istiyorum. Sistemi oyun ağırlıklı kullanacağım, ancak zaman zaman 3D modelleme ve render alma işlemleri de yapacağım.
İlerleyen dönemlerde ikinci bir SSD almayı düşünüyorum. Ayrıca proje dökümanlarımın kayıtlı olduğu WD Blue 4TB 5400RPM Sata 3.0 parçam var ve yeni alacağım ana karta bunu takıp kullanmak istiyorum. Seçmiş olduğum anakart, hem harddiskimi hem de ikinci bir SSD’yi kaldıracak nitelikte midir?
Seçmiş olduğum güç ünitesi yeterli midir veya gereksiz yüksek W değerinde midir, pek emin değilim. Başka bir model de tavsiye edebilirsiniz.
Sıvı soğutma kullanmayı tercih etmiyorum. Eğer seçmiş olduğum hava soğutucunun iyi olmadığını düşünüyorsanız başka bir model de önerebilir misiniz?
Teşekkür ederim anakart tercihinizi dikkate alacağım.
Aslında elimde ilk postta belirttiğim ekran kartı ve RAM'ler mevcut, geçtiğimiz günlerde oldukça uyguna aldım. Linklerde yazan fiyatları dikkate almayın o yüzden. Bu iki parça hariç diğerleri ile ilgili görüşe ihtiyacım var.
Sizlerin de desteği ile RTX 5080'li bir sistem kurmak istiyorum. Sistemi oyun ağırlıklı kullanacağım, ancak zaman zaman 3D modelleme ve render alma işlemleri de yapacağım.
İlerleyen dönemlerde ikinci bir SSD almayı düşünüyorum. Ayrıca proje dokümanlarımın kayıtlı olduğu WD Blue 4TB 5400RPM SATA 3.0 parçam var ve yeni alacağım anakarta bunu takıp kullanmak istiyorum. Seçmiş olduğum anakart, hem hard diskimi hem de ikinci bir SSD'yi kaldıracak nitelikte midir?
Seçmiş olduğum güç ünitesi yeterli midir veya gereksiz yüksek W değerinde midir, pek emin değilim. Başka bir model de tavsiye edebilirsiniz.
Sıvı soğutma kullanmayı tercih etmiyorum. Eğer seçmiş olduğum hava soğutucunun iyi olmadığını düşünüyorsanız başka bir model de önerebilir misiniz?
Sizlerin de desteği ile RTX 5080’li bir sistem kurmak istiyorum. Sistemi oyun ağırlıklı kullanacağım, ancak zaman zaman 3D modelleme ve render alma işlemleri de yapacağım.
İlerleyen dönemlerde ikinci bir SSD almayı düşünüyorum. Ayrıca proje dökümanlarımın kayıtlı olduğu WD Blue 4TB 5400RPM Sata 3.0 parçam var ve yeni alacağım ana karta bunu takıp kullanmak istiyorum. Seçmiş olduğum anakart, hem harddiskimi hem de ikinci bir SSD’yi kaldıracak nitelikte midir?
Teşekkür ederim anakart tercihinizi dikkate alacağım.
Aslında elimde ilk postta belirttiğim ekran kartı ve RAM'ler mevcut, geçtiğimiz günlerde oldukça uyguna aldım. Linklerde yazan fiyatları dikkate almayın o yüzden. Bu iki parça hariç diğerleri ile ilgili görüşe ihtiyacım var.
Teşekkür ederim @Yusuf7878 , Bitfenix BFG Gold 1200W, bahsettiğiniz fiyatlara düşerse onu tercih ederim. Fazla acelem yok, Kasım ayı içerisinde indirimleri kovalayarak sistemi toplamayı düşünüyorum.
@LH44 sizlerin de yorumlarını müsait olduğunuzda bekleyeceğim. Sanırım F1 merakınız var, ben de 1997'den beri tek bir F1 yarışı kaçırmadan seriyi halen takip ediyorum
@Xbox 360E olabilir hocam, kasayı değiştirebilirim. Peki bana kasa için de fan önerebilir misiniz? Kusura bakmayın, yoruyorum, ancak etrafımda bu konularda fikir alabileceğim pek dostum yok. Dolayısıyla sizlerin yorumu epey değerli benim için.
Evet, sonunda tüm hastane ve evrak işlerimi bitirdim.
RAM başta olmak üzere SSD, soğutucu ve kasa seçimleri değişmeli.
Renegade 1TB olmasına karşın fazla pahalı. Üzerine biraz daha koyarsanız Exceria Pro, S70, M480 Pro, gibi 2TB DRAM'li SSD'ler alınabiliyor.
Kasa size ekstra performans sunmayacak, ona ayırdığınız bütçeyi diğer bileşenler için kullanın.
Şu kasayı alıp geçebilirsiniz: https://share.google/IfXovxLncOqkC8HEh
Gelelim RAM'e. Seçtiğiniz model doğrudan Red Flag.
Benim önerim 6600MT/s CL32 Corsair Dominator almanız.
Diğer parça seçimleriniz güzel. Anakart X870E Aorus Elite yapılabilir mi? Evet, yapılabilir. Ancak 4 M2 yuvasından 2'sinin ekran kartı ile paylaşınlı olduğunu bilin.
Büyük bir eksi değil ama bence olmamalı.