Renderman
Gelişen
Merhaba arkadaşlar.
Sizlerin de desteği ile RTX 5080’li bir sistem kurmak istiyorum. Sistemi oyun ağırlıklı kullanacağım, ancak zaman zaman 3D modelleme ve render alma işlemleri de yapacağım.
Elimde aşağıdaki iki parça hali hazırda mevcut:
PNY GeForce RTX 5080 16GB Overclocked GDDR7 256Bit
Kingston Beast RGB 64GB DDR5 6000MT/s CL36 DIMM Masaüstü Ram Kit (2x32GB)
Geriye yaklaşık 60.000 TL bütçem kalıyor. Duruma göre bütçeyi yukarı yönlü biraz daha esnetebilirim. Şimdilik kafamda aşağıdaki parçaları almak var:
www.akakce.com
https://www.akakce.com/islemci-sogu...-phantom-spirit-120-evo-fiyati,629409669.html
Sorularım:
Sizlerin de desteği ile RTX 5080’li bir sistem kurmak istiyorum. Sistemi oyun ağırlıklı kullanacağım, ancak zaman zaman 3D modelleme ve render alma işlemleri de yapacağım.
Elimde aşağıdaki iki parça hali hazırda mevcut:
PNY GeForce RTX 5080 16GB Overclocked GDDR7 256Bit
Kingston Beast RGB 64GB DDR5 6000MT/s CL36 DIMM Masaüstü Ram Kit (2x32GB)
Geriye yaklaşık 60.000 TL bütçem kalıyor. Duruma göre bütçeyi yukarı yönlü biraz daha esnetebilirim. Şimdilik kafamda aşağıdaki parçaları almak var:
MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 11.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
https://www.akakce.com/islemci-sogu...-phantom-spirit-120-evo-fiyati,629409669.html
Sorularım:
- İlerleyen dönemlerde ikinci bir SSD almayı düşünüyorum. Ayrıca proje dökümanlarımın kayıtlı olduğu WD Blue 4TB 5400RPM Sata 3.0 parçam var ve yeni alacağım ana karta bunu takıp kullanmak istiyorum. Seçmiş olduğum anakart, hem harddiskimi hem de ikinci bir SSD’yi kaldıracak nitelikte midir?
- Seçmiş olduğum güç ünitesi yeterli midir veya gereksiz yüksek W değerinde midir, pek emin değilim. Başka bir model de tavsiye edebilirsiniz.
- Sıvı soğutma kullanmayı tercih etmiyorum. Eğer seçmiş olduğum hava soğutucunun iyi olmadığını düşünüyorsanız başka bir model de önerebilir misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: