Dean Winchester

Üyecik
Merhaba, aklımda 5070 Ti almak var ama almışken 5080 mi alsam diye düşünüyorum. Elimde 4070 Ti Super ve 750W PSU var (PSU da alacağım karta göre bütçe 7k) almana gerek yok diyecekler olacak ama şimdi alayım sonra uğraşmayayım derdindeyim yıllarca kullanacağım bir sistem olacak.
5070 Ti önerirseniz onun için PSU.
5080 önerirseniz onun için PSU gerekecek.
9800X3D işlemcim 10 tane fan falan var 2 SSD takacağım anakartım X870e Aorus Elite.
7K PSU için 65k ekran kartı için bütçem var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, aklımda 5070 Ti almak var ama almışken 5080 mi alsam diye düşünüyorum. Elimde 4070 Ti Super ve 750W PSU var (PSU da alacağım karta göre bütçe 7k) almana gerek yok diyecekler olacak ama şimdi alayım sonra uğraşmayayım derdindeyim yıllarca kullanacağım bir sistem olacak.
9800X3D işlemcim 10 tane fan falan var 2 SSD takacağım anakartım X870e Aorus Elite.
Hazır yıl sonuna yaklaşmışken "Süper serisini" bekleyebilirsiniz.

PSU için bütçen çıkarsa buna bak:

Çıkmazsa:

Raijintek Ripple ve regulasyon konusunda daha başarılı.

İki kart içinde şu PSU'yu öneririm: https://www.gaming.gen.tr/urun/4304...i-ert1200ewt-2-yil-birebir-degisim-garantili/

4070 Ti-s ile 5070 Ti ın arasında aman aman fark yok. Sadece MFG gibi yazılımsal oyuncaklar kazanıyorsun. 6000 serisini veya 5080s beklemek daha mantıklı ki dişe dokunur bir upgrade olsun.
Bir de 750w xx70ti lara yeter ancak modeline bağlı. Onun için masrafa gerek kalmayabilir.

O zaman bütçemin ne durumda olacağını + o kartlar ne fiyatta olacak bunu düşünüyorum.

Önerileriniz de bilindik markaları almak daha mantıklı geliyor bana + her siteden almakda istemiyorum (güvenden dolayı).
Enermaxın 1200W PSU biraz ucuz değil mi 1200W olmasına rağmen, 3.1 PSU'lar daha iyi diye duydum 7K cıvarında var mı öyle bir PSU öneriniz var mı?
Bilindik marka almanın pek bir anlamı yok. Sadece garanti kısmı farklı. Zaten Corsair, MSI, Asus ve NZXT gibi büyük markalar PSU üretmiyor. Ürettiriyorlar. Cratos 1200w modeli alınabilir. Enermax dan biraz daha başarılı.

4070 Ti-s ile 5070 Ti ın arasında aman aman fark yok. Sadece MFG gibi yazılımsal oyuncaklar kazanıyorsun. 6000 serisini veya 5080s beklemek daha mantıklı ki dişe dokunur bir upgrade olsun.
Bir de 750w xx70ti lara yeter ancak modeline bağlı. Onun için masrafa gerek kalmayabilir.
ASUS TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze psu var elimde.
hocam ileride uğraşmak istemediğimden bütün bunlar bu sıralar alıp aradan çıkarıcam 3 4 yıl uğraşmayayım diye.

Bilindik marka almanın pek bir anlamı yok. Zaten Corsair, MSI, Asus ve NZXT gibi büyük markalar PSU üretmiyor. Ürettiriyorlar. Cratos 1200w modeli alınabilir. Enermax dan biraz daha başarılı.
Hocam dediğinizi anladım ama bir ricam olucak gaminggen itopya sinerji incehesap vs sitelerden öneriniz olursa onlardan alma niyetim var. Bir kaç sebebi var lütfen anlayışlı olun.

ASUS TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze psu var elimde.
hocam ileride uğraşmak istemediğimden bütün bunlar bu sıralar alıp aradan çıkarıcam 3 4 yıl uğraşmayayım diye.

Hocam dediğinizi anladım ama bir ricam olucak gaminggen itopya sinerji incehesap vs sitelerden öneriniz olursa onlardan alma niyetim var. Bir kaç sebebi var lütfen anlayışlı olun.

Gaming gen.tr. Raijintek'in türkiye distrübütörünün teknobiyotik olması gerek. Yani oradanda alabilirsin aslında.