Öbür ay 5090'lar gelir gelmez alacağım direkt. Monitörüm 4K. Sizce hikaye oyunlarında 4K ultrada kaç sene götürür tahminen? Uzun süre PC değiştimek istemiyorum.

2K-4K kartları çıkış yaptıktan ortalama 2-3 yıl sonraki oyunları native şekilde RT açık yüksek karelerde oynatamıyorlar. Mantıken bir kart 5 yıl boyunca 2K-4K en yüksek ayarlarda RT açık native şekilde oynatsaydı adamlar nasıl yeni kart satacaktı ki?

Bu optimizasyon işini bilerek gevşek t utuyorlar bence, yeni kart satmak amaç.

Haklısınız, Eylül 2020 de çıkan PNY RTX 3080 cihazımın kutusunda 4K ibaresi ve 3 yıl garantili olduğunun ibaresi var. Bırakın 3 yıl 4K oynatmayı ilk yılından bile 1440p de zorlanmaya başladı. Oyun firmaları topu donanım üreticilerine atıyor donanım üreticileri ise topu DLSS, FG, FSR veya AFMF gibi teknolojilere.

Öbür ay 5090'lar gelir gelmez alacağım direkt. Monitörüm 4K. Sizce hikaye oyunlarında 4K ultrada kaç sene götürür tahminen? Uzun süre PC değiştimek istemiyorum.

Ekran kartı ömrü oyunların gelişimine ve ekran kartı üreticisi firmaların inisiyatifine bağlı. GTA San Andreas ile henüz çıkmamış ama devasa grafiğe sahip olduğunu bildiğimiz GTA 6 ile kıyaslama yapabilirsiniz. Önümüzdeki 5-10 yılda daha gelişmiş oyunlar çıkacaktır. Çıkmaz ise NVIDIA gibi şirketler aç kalır. Çünkü satış yapamazlar. İnsanlar "bu bana 30 yıl gider ya." kafasına girer bu da talebi düşürür. Ama bana göre 5090 minimum 5-6 yıl götürür. Hikaye oyunları grafiği çok üst düzey. Yakında 8 k 4K yerine geçtiğinde o zaman 5090 lar da gözden düşer. Kendi görüşüm bu yönde yanılıyor olabilirim. ytd.

Bence "bilerek" noktasında değiliz şu an, erken tarihte çıkmak için test etmeden cilalamadan çıkarıyorlar sadece. Ama "bilerek" noktasına geleceğimiz günleri de görürüz.

Ekran kartı ömrü oyunların gelişimine ve ekran kartı üreticisi firmaların inisiyatifine bağlı. GTA San Andreas ile henüz çıkmamış ama devasa grafiğe sahip olduğunu bildiğimiz GTA 6 ile kıyaslama yapabilirsiniz. Önümüzdeki 5-10 yılda daha gelişmiş oyunlar çıkacaktır. Çıkmaz ise NVIDIA gibi şirketler aç kalır. Çünkü satış yapamazlar. İnsanlar "bu bana 30 yıl gider ya." kafasına girer bu da talebi düşürür. Ama bana göre 5090 minimum 5-6 yıl götürür. Hikaye oyunları grafiği çok üst düzey. Yakında 8 k 4K yerine geçtiğinde o zaman 5090 lar da gözden düşer. Kendi görüşüm bu yönde yanılıyor olabilirim. ytd.
Bu 8K, 4K çılgınlığını anlamıyorum. 1080p'de gayet mutluyum hacı. Yükseltirsem de en fazla 2K çözünürlüğe çıkarım.

Bence de. Eskiden şu an ki sistemim ile CS:GO'da Very High 1080p ayarlarda 200-300 FPS alabilirken, şimdi CS2'de Very Low 1080p'de 100-140 FPS alıyorum. Ve bazen bu 80-90 ve hatta 60'a kadar düşüyor.

Sana ve oynayacağın oyunlara bağlı. İlk 3 sene rahat götürür sonra yavaş yavaş 3090 ayarına gelir. Bu oyunların istediği gereksinimin artması yüzünden olacak. Normal tip bir kullanıcı isen ayarları düşüre düşüre 10 yıl bile kullanırsın.

Bence "bilerek" noktasında değiliz şu an, erken tarihte çıkmak için test etmeden cilalamadan çıkarıyorlar sadece. Ama "bilerek" noktasına geleceğimiz günleri de görürüz.

Bu 8k, 4K çılgınlığını anlamıyorum. 1080P'de gayet mutluyum hacı. Yükseltirsem de en fazla 2K çözünürlüğe çıkarım.

Ben 2K ile en az 10 yıl giderim. Bana görüntü tatmini olarak yeterli çözünürlük sunuyor. Ondan sonra ekonomik koşullar ve maddi durumum yürü ya kulum derse keyfi 8K ya geçerim.