- Makaleler
- 1
Anlatamadığım husus şu, senin 300k'lık PC ile mesela benim 100k'lık PC'yi karşılaştıralım, benimki daha iyi performans verir şu anda, hem iş hem render hem gaming'de. O yüzden 3 katı para vermek= daha iyi sorunsuz uzun yıllar kullanmak demek değil, paranın çöp israf olması demek. AM5 soket İntel'den farklı.Amacım hem güzel görünsün hem her şeyi iyi kusursuz olsun. Fazlası olsun ama eksiği olmasın şeklinde. Topladığım PC yeri gelsin renderda da iyi olsun oyunlarda da iyi olsun ileride keşke şunu alsaydım dedirtmesin istiyorum biraz da.
Disk olarak 8 TB NVMe bulamadım ya hiç yok ya da Türkiye'de yok. O yüzden 2 tane düşündüm şu anda da 990Pro 4 TB kullanıyorum 126 GB boş alan var artı olarak 2 HDD ve 1 tane 512 TB NVMe daha var onlarda yarıya kadar dolu. Ayrıyeten depolama için HDD kullanıyordum o hantallıktan kurtulmak içinde 4 TB EVO'ya da yine 4 TB gen4 ya da 5 1 ya da 2 tane NVMe SSD düşünüyorum.
RAM konusunda tuning vs uğraşmak istemiyorum XMP'ya da EXPO her neyse artık açayım en maksimum performansda çalışsın istiyorum. Otursam tuning yaparım ama o riske ve uğraşa hiç girmek istemiyorum. Bu M-die A-die olaylarını hiç bilmiyorum araştıracağım onlarıda bu konulara baya hakimsin hocam bilgilerin için teşekkür ederim ayrıca.
Eşit koşullardan bahsediyorum, yoksa 5090 tek başına 150K zaten, asıl konu diğer bileşenler burada.