zeR0

Uzman
Merhaba,
Ayarları ne yaparsam yapayım (Low-Ultra) takılmalar ve anlık FPS droplar mevcut. Bu sorunu nasıl aşabilirim? İnternette yeterli kaynak bulamadım.
Driver güncelleme, silip yeniden kurma vs her şeyi denedim.
Ekran kartı 5090
İşlemci 9950X3D
Oyun içi video:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift CCD'li işlemci kullandığınız için olabilir. AMD Chipset Driver'ının güncel versiyonunu temiz kurulum ile kurmanızı öneririm. Sizin yerinize uygun ayarları yapacaktır ve Windows'un işlemci ile olan iletişimi iyileşecektir.

Bu arada bazı ayarların düzgün bir şekilde çalışabilmesi için Güç Planını Dengeli olarak ayarlamanız önerilir. Özellikle sizin işlemcinizde bu çok önemli. Güç tasarrufu, yüksek performans vs gibi güç planları ayarlamanız önerilmiyor.

%50 daha az takılıyor hocam. Ama tamamen kesilmedi.
Çift CCD'li işlemci kullandığınız için olabilir. AMD Chipset Driver'ının güncel versiyonunu temiz kurulum ile kurmanızı öneririm. Sizin yerinize uygun ayarları yapacaktır ve Windows'un işlemci ile olan iletişimi iyileşecektir.

Bu arada bazı ayarların düzgün bir şekilde çalışabilmesi için Güç Planını Dengeli olarak ayarlamanız önerilir. Özellikle sizin işlemcinizde bu çok önemli. Güç tasarrufu, yüksek performans vs gibi güç planları ayarlamanız önerilmiyor.
Dediklerinizi araştırıp deneyeceğim, teşekkür ederim. Henüz o tür ayarlar yapmadım yeni öğreniyorum. Chipset Driver yüklüyorum şu an.

Hayır malesef aklıma gelen her şeyi denedim çözülmüyor. PC zaten yeni olduğu için bios geçen hafta güncellemiştim. Nvidia hotfix diye bir şey duydum ona bakacağım, yeni geldim işten.

Düzeltme: Kurulu olan sürüm hotfixten sonra gelen sürüm. Kendi kendine düzelene kadar oynamamak en iyisi.

Düzeltme 2: Discord'u kapatan biri çözmüş sorununu Redditte gördüm. Ben de denedim ve %95'i geçti. Daha sonra sistem tepsisindeki uygulamaların komplesini kapatınca %98 geçti. Çok nadir 20-30 fps drop oluyor o kadar.

Ekleme: GTA V FPS 50-100 arası artış oldu DC kapatınca. İnanılmaz.

Ekleme 2: Warzone'da minimum 70 fps artış yaşadım (4k Ultra ayarlarda)

Güncelleme: sorunun mouse hz ayarında olduğunu keşfettim. Polling Rate'ini 8000 yaptığım için takılma ve fps drop yaşıyorum. 2000e alınca düzeldi. 4000de de kasıyor. Konuyu okuyanlara bilgi olsun.

Son düzenleme: