3xxx serisi yine yararlanamaz ancak 4xxx serisi bence yararlanabilir.

İkisi de yararlanamaz. Dediğim gibi o zaman 5000 serisi satılmaz.

İnşallah hocam benim de gönlümden o geçiyor. Şu an 4000 serisi alan insanlar madur olmasın yani para kolay kazanılmıyor.
Para kolay kazanılmıyorda güzel kardeşim. Diğer serilere yeni teknoloji verilirse her şey 5000 serisiyle aynı olursa sen 5000 serisine geçer misin? geçmezsin.

Diğer serilere yeni teknoloji verilirse her şey 5000 serisiyle aynı olursa sen 5000 serisine geçer misin? geçmezsin.

Dalga geçer gibi %10 performans farkı olursa tabii ki kimse geçmez, eskiden 60 serisi kart eskinin 80 serisinin ensesinde çıkıyordu millet koşa koşa alıyordu, şimdi aynı kartın az gelişmişini daha pahalıya sıfır satıp "ama bunda yeni teknoloji var ;)" diye resmen iteliyorlar. Olması gerektiği gibi 4070 gücünde ve 12 GB ama 300 dolar 5060, 4080 Super gücünde ve 16 GB ama 600 dolar 5070 çıksın bak millet nasıl alıyor. Bu şekil bir güç ve fiyat atlaması yapılsın eskiden olduğu gibi, DLSS 77 bile çıksa eski kartlara kimse umursamaz.

Para kolay kazanılmıyorda güzel kardeşim. Diğer serilere yeni teknoloji verilirse her şey 5000 serisiyle aynı olursa sen 5000 serisine geçer misin? Geçmezsin.

Niye geçmeyim? 5000 serisi, 4000 serisine FPS farkı atarsa tabii ki de parayı basar geçerim. Kas gücü de önemli çünkü.

Dalga geçer gibi %10 performans farkı olursa tabii ki kimse geçmez, eskiden 60 serisi kart eskinin 80 serisinin ensesinde çıkıyordu millet koşa koşa alıyordu, şimdi aynı kartın az gelişmişini daha pahalıya sıfır satıp "ama bunda yeni teknoloji var ;)" diye resmen iteliyorlar. Olması gerektiği gibi 4070 gücünde ve 12 GB ama 300 dolar 5060, 4080 Super gücünde ve 16 GB ama 600 dolar 5070 çıksın bak millet nasıl alıyor. Bu şekil bir güç ve fiyat atlaması yapılsın eskiden olduğu gibi, DLSS 77 bile çıksa eski kartlara kimse umursamaz.

Hocam naber nasılsınız :D

Son düzenleyen: Moderatör:

Saf güç konusunda mesela HBM belleklere geçerlerse evet geçmeye değer olur.

Niye geçmeyim? 5000 serisi, 4000 serisine FPS farkı atarsa tabii ki de parayı basar geçerim. Kas gücü de önemli çünkü.

Hocam naber nasılsınız :D

FPS farkı atması için 4000 serisine destek verilmemesi lazım sana bundan bahsediyorum dostum.

Saf güç konusunda mesela HBM belleklere geçerlerse evet geçmeye değer olur.

FPS farkı atması için 4000 serisine destek verilmemesi lazım sana bundan bahsediyorum dostum.

Saf güç para vermeye değer zaten, yazılım tamamen dandik kartları cilalamak için ucuzca ve sahtekarca bir yöntem. Lossless scaling 3,5 dolara satılıyor ve en yaygın olarak ekran kartı güçsüz olan sistemlerde kullanılıyor çünkü ihtiyaçları var. GTX 1000 serisi mesela o kadar iyiydi ki 1060 6 GB alan adam geçen yıla kadar her oyunu sorunsuz oynadı, sahte görüntü teknolojisi de yoktu, 666W da çekmiyordu, VRAM'i kıtlık gibi de değildi ve firma bundan sağlam para kazandı hayrına satmadı. Yeni nesil oyuncular ve teknoloji takipçileri o kadar alıştı ki normalde kıymeti olmayan yeni çıkmış kartların sihirli teknolojiler açıp FPS'i ikiye katlamasına, kendi gücüyle yalan dolansız FPS'i ikiye katlayan kartların önceki nesil rakibiyle aynı fiyattan çıkıp yerle bir etmesine bakarak heyecanlanıp satın almayı unuttu. Bazı elemanlar görüyorum mesela 7900GRE almıyor DLSS3 ile telafi eder maşallah NVIDIA'm benim aslanım diye 4070 alıyor. El yakacak sıcaklığa ütüden hızlı ulaşan ve 450W çeken ekran kartı yapıp 7900XTX yok ediyoruz diye övünüyorlar. Görüntü modunu siyah beyaz yaparak FPS artıran teknoloji de çıkarır bunlar yakında RTX 5000'e özel, NVIDIA OLD FASHION SCALING falan diye de pazarlar millet 1900'lerde ilk renkli TV çıktığında nasıl sevindiyde o şekil sevinir :rofl:

Bazı elemanlar görüyorum mesela 7900GRE almıyor DLSS3 ile telafi eder maşallah NVIDIA'm benim aslanım diye 4070 alıyor.
Bu tamamen oynadığın oyunlarla ilgili bir seçim. Eğer AMD için yapılmış ve saf güç isteyen oyunları daha fazla oynuyorsan 7900GRE alınır ama benim gibi RT'ye çok önem veren biri tartışmasız 4070 alır. Arada %25-40 civarı bir performans farkı oluyor RT açılan oyunlarda.

Seçimler kişiseldir, kimin neye daha fazla önem verdiğine kişinin kendisi karar verir. Bu kadar basit bir şeyi niye inatla reddedip tersi seçim yapanları eleştirme gereği duyuyor insanlar anlamıyorum. Herkesin kendine göre bir nedeni var. Birisi seni 7900GRE seçiyorsun diye eleştirse ona da bunu söylerim, tersini sen yaptığın için sana söylüyorum. Bazı şeylerin tek doğrusu olmuyor.

Son düzenleme:
Eğer öyle olmazsa niye insanlar 5000 serisine geçsin? 5000 serisine özel bir şeyler olmalı ki insanlar geçsin.
PCIe 5.0 ve ultranın ultrası bant genişliği olacak. Yani henüz yeni aldığım B650M PCIe 4.0 slotlu anakartım yetersiz kalabilir örneğin 5000 serisi için veya 5090 için.