Verdiğiniz çoğu BIOS ayarını
OC Menüsünde yaptım. Ancak
DDR options, Nitro ve Robust ayarları ile
SOC Uncore Mode ayarları Settings\Advanced\AMD Overclocking menüsü altında yer alıyor. Bios ayar kayıtları ekte görsel olarak bulabilirsiniz.
Bu menüdeki
DDR Options (Nitro, Robust vb.) ve
SoC Uncore Mode ayarlarını değiştirip F10 ile kaydetmeme rağmen ayarlar bir türlü kaydedilmiyor. BIOS’u yeniden başlattıktan sonra tekrar kontrol ettiğimde her şeyin eski haline (
Auto) döndüğünü görüyorum. Bir önceki sayfaya gidip oradan F10 yapmayı da denedim ama yine kayıt olmadı.
Ayrıca ne yaparsam yapayım şu iki Ayarı Ctrl F yapıp aramama rağmen hiçbir yerde bulamadım:
- VRM/Clock Spread Spectrum
- DF C-States
Ayarların çoğunu (bu yukarıdakiler hariç) eksiksiz yaptım ve sistemi bu şekilde birkaç gün kullandım. İlk başta bir sıkıntı yoktu ama sonrasında şunlar başladı:
- Bilgisayarı ilk açarken kasmalar ve takılmalar oluyor.
- Ekran sürekli gidip geliyor; bazen monitör ekran kartını hiç görmüyor ve sinyal kesiliyor.
- Sistem bazen kendi kendine yeniden başlıyor, nadiren de donmalar yaşıyorum.
2 tane MiniDump hatası aldım. Minidump dökümlerini analiz ettiğimde şu iki hatayı aldım:
- DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133): Bir sürücüden yanıt beklenirken yaşanan zaman aşımı hatası.
- VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119) / dxgmms2.sys (7e): Grafik bellek yönetimiyle ilgili hata.
Minidump Dökümleri ekte bulabilirsiniz.
Nitro, Robust, SOC Uncore Mode ve DF C-States ayarlarını yapamadığım için mi bu hataları alıyorum? Özellikle bu ayarların kayıt olmaması sorununu nasıl aşabilirim?