Ruh nedir ve makinelerin ruhu var mıdır?

barış55

Becerikli
Yer
Ankara
Selamlar Sosyal.

Geçenlerde bir bilimkurgu filmi izledim ve filmdeki robotun insani duyguları, adeta bir ruhu vardı. Bu durum beni derin bir düşünceye sevk etti: Ruh tam olarak nedir? Sizce ilerleyen teknolojide makinelerin, yapay zekanın veya robotların da bir ruhu olabilir mi?

Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

Bu sorunun cevabını verebilen şu an yok. Bilim o kadar gelişmedi. Bilinç, nöronların biriyle iletişime geçmesi sonrası oluşuyor deniliyor o kadar. Fazlası yok. Kısacası cevap yok.

Ruh, canlıları yalnızca bir madde olmaktan çıkaran "bilinç ve benlik" olarak düşünülür.
Dini açıdan bakacak olursak, tanrının ruhu yaratıp sonra ona beden verdiği düşünülebilir.

Makinelerin ruhu ise yoktur. Ancak duyguyu ve vicdanı "simüle" edebilirler.

Makinelerin neden ruhu olmadığına gelecek olursak, CPU'ların nasıl icat edildiği ve nasıl üretilip çalıştırıldığı konusunda araştırma yapmanız, size fikir verecektir.

Minik öneri: Detroit: Become Human oynayın.

İzlediğiniz film "Ex Machina" mı?

Onun dışında bu durum şu anlık sadece teorilerden ibaret. Daha önce yazmış olduğum bir mesajın linkini bırakıyorum. Buradaki teoriler incelenerek biraz daha fikir sahibi olunabilir bilimsel anlamda.

Sibernetik gelecekte ne kadar ilerleyecek, ne kadar ilerlenmesine izin verilecek bilemiyorum açıkçası.

Bu oyunda bir sahne vardi efsaneydi. Mutlaka bitirecegim bu oyunu.
Kızı babasından kurtarma sahnesi. Kurtarmak icin babasina saldiriyordu.

Bu oyunda bir sahne vardi efsaneydi. Mutlaka bitirecegim bu oyunu.
Kızı babasından kurtarma sahnesi. Kurtarmak icin babasina saldiriyordu.
Aslında oyun konuyla da bağlantılı. O yüzden konu içinde Detroit: Become Human önerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…