Detaylar
Kim cevapladı?Bu belgeseli çekmek için bir miktar para gerekiyor ya hani...
Daffy Duck
Üstün
Adamın bilmem kaç milyon aboneli kanalı var haberin yok mu?Bu belgeseli çekmek için bir miktar para gerekiyor ya hani...
- Makaleler
- 20
Yayınladığı videolar 1-2 milyon izlenmiyor, en düşüğü 20 milyon civarında izleniyor ki dünya genelinde bu. YouTube, global olarak 1.000 izlenme başına 1-5 dolar aralığında ücret veriyor, basit hesap yapalım 10 milyon / 1.000 x 1-5 = 10.000-50.000 dolar civarı yapar. Amerika gibi bir ülkede yıllık ortalama maaş 55.000-65.000 aralığında, başka bir iş yapmasına gerek yok hesaba baktığımız zaman.Bu belgeseli çekmek için bir miktar para gerekiyor ya hani...
- Makaleler
- 14
YouTube Türkiye'de en çok abonesi olan ikinci kanala sahip ve ciddi emek isteyen kaliteli videolar üretiyor. YouTube dışında bir işi olduğunu düşünmüyorum pek. Anlattığına göre de zamanında da yoksulluğu çekmiş biri. Ramazan aylarında belediyenin yaptığı iftar çadırlarına giderdim diyordu bir videoda.
Bana göre en iyi YouTube içerik üreticilerinden ilk üçe girer.
Ruhinin ilk zamanlarında başkalarından arak videolar çektiği söyleniyordu. Sonradan herhalde yükselince buna ihtiyaç duymadı. Ama abone sayısı yüksek olmasına rağmen bazı youtuberlar arak video yapıyor.
Adamın bilmem kaç milyon aboneli kanalı var haberin yok mu?
Yok
Yayınladığı videolar 1-2 milyon izlenmiyor, en düşüğü 20 milyon civarında izleniyor ki dünya genelinde bu. YouTube, global olarak 1.000 izlenme başına 1-5 dolar aralığında ücret veriyor, basit hesap yapalım 10 milyon / 1.000 X 1-5 = 10.000-50.000 dolar civarı yapar. Amerika gibi bir ülkede yıllık ortalama maaş 55.000-65.000 aralığında, başka bir iş yapmasına gerek yok hesaba baktığımız zaman.
YouTube Türkiye'de en çok abonesi olan ikinci kanala sahip ve ciddi emek isteyen kaliteli videolar üretiyor. YouTube dışında bir işi olduğunu düşünmüyorum pek. Anlattığına göre de zamanında da yoksulluğu çekmiş biri. Ramazan aylarında belediyenin yaptığı iftar çadırlarına giderdim diyordu bir videoda.
Beklediğim gibi güzel bir açıklama olmuş öncelikle teşekkürler ama YouTube'dan bu kadar para kazanıldığını bilmiyordum.
Ayrıyeten "yoksulluk" edebiyatları da inandırıcı gelmiyor hocam. Yani sizin söyleminiz değil, onun böyle anlatısı.
Ruhinin ilk zamanlarında başkalarından arak videolar çektiği söyleniyordu. Sonradan herhalde yükselince buna ihtiyaç duymadı. Ama abone sayısı yüksek olmasına rağmen bazı YouTuber'lar arak video yapıyor.
Cidden arak demeleri beni ilgilendirmiyor. Ona kalırsa MrBeast videolarında Green Screen söylentileri de var.
- Makaleler
- 14
Açıkçası ilk videolarında yaptığı basit kurgu ile değerli bilgi aktarışı ve bu durumu bir soru-cevap videosunda anlatmasına bakınca, kendisini gayet samimi buldum. Pek gereksiz yerde verilen bir bilgi değildi. Hem sonuçta takipçileri kendisinin hayatını sorabiliyor.Ayrıyeten "yoksulluk" edebiyatları da inandırıcı gelmiyor hocam. Yani sizin söyleminiz değil, onun böyle anlatısı.
- Makaleler
- 5
Türkiye'deki diğer YouTuber'lar gibi doğrudan yabancı videoları birebir taklit etmiyordu Ruhi Çenet. Bazen gördüğü yabancı videolardaki hoşuna giden bilgileri yaymak için kendi kanalında Türkçeleştirip anlatıyordu sadece. Bir video konusu görünce, kendisinin de aynı konuda bir video çektiği oluyordu ancak bunu kopyalayarak değil; ilham alarak yapıyordu. Yani kendi tarzıyla özgün bir şekilde anlatıyordu. Yani Enes Batur'un Pewdiepie'ı kapak fotoğrafına kadar taklit etmesi gibi bir olay değil bu.Ruhinin ilk zamanlarında başkalarından arak videolar çektiği söyleniyordu. Sonradan herhalde yükselince buna ihtiyaç duymadı. Ama abone sayısı yüksek olmasına rağmen bazı youtuberlar arak video yapıyor.
Zaten kendi söylediklerine de bakılırsa kendisinin çocukluğundan beri öğrendiği bilgileri başka insanlarla paylaşmak gibi bir hobisi var.