Rus ordusu Ukrayna'daki askeri gücünü artırmak için ilave BMP-3 teslim alıyor

Kaybettiler. Binlerce asker, binlerce araç. Saha mezarlığa dönüştü. Ne videolar izledim, neler gördüm... Rus ordusu eriyor, o kadar güzel hissediyorum ki anlatamam.
Eki Görüntüle 35199
Eki Görüntüle 35200

Aynen seninle aynı duyguları paylaşıyoruz. Peki bu hoşuna gider mi :)?

Bitmedi ve daha da bitmeyecek gibi. Rusların zırhlı envanterinin yarısı eridi. Ne komik, geçen seçimi de Putin kazandı :D

Hocam BMP'ler 25mm ya da 30mm sabot'lara karşı çok iyi korunmuyorlar. BMP-3'ün çok garip bir denemesi vardı, küçük T-80 gibi olmuştu.

Eki Görüntüle 35195

Kimyasal başlıklı mühimmatlara karşı bir etkisi olabilir ama kinetik enerjili mühimmatlar için korunaklı değiller. Kompozit bileşenli ek plakalarla desteklenmiş PUMA gibi IFV'ler bir tık daha korunaklı.

Eki Görüntüle 35196

Afganit konusuna gelecek olursak, kağıt üstünde 1700m/s dart ve HEAT mühimmatlarını engelleyeceği yazıyor, en azından etkisini kıracağı daha doğrusu. Ne kadar iyi çalışır bilemeyiz daha Rusya bu tankları ve 2S38'leri Ukrayna'da kullanmadı.

Rusların Drozd sistemi vardı, T-55'lere falan kurmuşlardı. O da PD bir radar kullanıyordu, darbeli modda arama yapıyordu. Etkili ama bir tık güvenilmez bir sistemdi. Ayrıca konumu gereği ve tepki süresi gereği (8-10 metrede ateşleme yapıyordu, 7 metrede imha ediyordu) tanka destek olan piyadelere çok zarar veriyordu. Arkadan gelen hedeflere karşı bir şey yapamabilir zira sahada diğer tankların ateşlediği mühimmatlara tepki gösterebilir ya da piyadenin kullandığı AT silahlarına da tepki gösterebilir, karmaşık bir sistem.
Dediklerinizi görmüştüm ve okumuştum.

Evet, o sistemi hatırlıyorum. Gerçekten de sabıkalı diyebileceğimiz sistemdi. Buna benzeyen bir sabıkalı teçhizat daha vardı.

Afganit'in en ilginç yanı 120-180 derecelik açıda etkili. Yani tankın belli bir kısmını koruyabiliyor. Örneğin İsrail'in Merkava MK 4'lerin Thropy koruma sistemi 360 derecelik koruma açısı mevcut (zaten bunu biliyorsunuzdur.).

Biz burada ne kadar şu iyi, şu kötü desek de, her şey savaş alanında belli oluyor.

Geçen seneydi sanırsam, Rusların T-14 Armata'ları sahaya sürdüğünün videolarını izlemiştim.

Dediklerinizi görmüştüm ve okumuştum.

Evet, o sistemi hatırlıyorum. Gerçekten de sabıkalı diyebileceğimiz sistemdi. Buna benzeyen bir sabıkalı teçhizat daha vardı.

Afganit'in en ilginç yanı 120-180 derecelik açıda etkili. Yani tankın belli bir kısmını koruyabiliyor. Örneğin İsrail'in Merkava MK 4'lerin Thropy koruma sistemi 360 derecelik koruma açısı mevcut (zaten bunu biliyorsunuzdur.).

Biz burada ne kadar şu iyi, şu kötü desek de, her şey savaş alanında belli oluyor.

Geçen seneydi sanırsam, Rusların T-14 Armata'ları sahaya sürdüğünün videolarını izlemiştim.
Hocam dediğim gibi, bu sistemler araçların karakteristiğine göre tasarlandığı için APS sistemleri değişiklik gösterebilir.

Armata şu an herhangi bir savaşta kullanılmıyor, tahminim medyadan korumak adına olabilir. Ruslar Su-57'lerde bile sorun yaşıyor, bu tanklarda yaşamıyor bilse olsalar savaşa sürdükleri hafta kesinlikle imha edileceklerdir. Almanlar Leopard 2A6 gönderdi, Marder falan gönderdi hepsi imha edildi. Millet de Leopard'lar kötü diyor. İşin aslı kullanım tarzıyla ilgili. O yüzden Ruslar şu an medyada karalama olmasın diye böyle bir şey yapıyor olabilirler.

Hocam dediğim gibi, bu sistemler araçların karakteristiğine göre tasarlandığı için APS sistemleri değişiklik gösterebilir.

Armata şu an herhangi bir savaşta kullanılmıyor, tahminim medyadan korumak adına olabilir. Ruslar Su-57'lerde bile sorun yaşıyor, bu tanklarda yaşamıyor bilse olsalar savaşa sürdükleri hafta kesinlikle imha edileceklerdir. Almanlar Leopard 2A6 gönderdi, Marder falan gönderdi hepsi imha edildi. Millet de Leopard'lar kötü diyor. İşin aslı kullanım tarzıyla ilgili. O yüzden Ruslar şu an medyada karalama olmasın diye böyle bir şey yapıyor olabilirler.
Hocam, dediğinize katılıyorum.

Şu da su götürmez bir gerçek ki, gönderilen tankların oralara uygun olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Bir yandan da ben onların bir çok kritik sisteminin olmadan gönderildiğini düşünüyorum. Bkz: Sovyetlerin, Irak'a verdiği T-55 ve T-60'larda modern taretler yerine elle çevrilen versiyonlar gönderilmişti.

Evet, Su-57'lerden haberdarım. Kaldı ki bu gün en modern denilen uçaklarda, araçlarda, gemiler de bile tonla sorun var.

Hocam, dediğinize katılıyorum.

Şu da su götürmez bir gerçek ki, gönderilen tankların oralara uygun olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Bir yandan da ben onların bir çok kritik sisteminin olmadan gönderildiğini düşünüyorum. Bkz: Sovyetlerin, Irak'a verdiği T-55 ve T-60'larda modern taretler yerine elle çevrilen versiyonlar gönderilmişti.

Evet, Su-57'lerden haberdarım. Kaldı ki bu gün en modern denilen uçaklarda, araçlarda, gemiler de bile tonla sorun var.
T-72B3 obr.2022 ve obr.2023'ler tam donanımla gittiği halde havaya uçtular. Thales thermal imagerleri bile son nesildi.

T-72B3 obr.2022 ve obr.2023'ler tam donanımla gittiği halde havaya uçtular. Thales thermal imagerleri bile son nesildi.
Normal bir durum olarak karşılıyorum.

Bu dünyada her şeyin bir karşıtı vardır.

Katılırsınız ya da katılmazsınız bilemiyorum. Fakat şu an geldiğimiz durumda 4-5 milyon dolarlık tanklar, 1-2 bin dolarlık (belki de daha ucuz, tam rakamlarını hatırlamıyorum) dronelarla yok edilebiliyor. AT silahlarını saymıyorum.

Ukrayna'ya NATO tarafından çok ciddi sayıda AT silahı, kamikaze drone gönderilmişken bunun tersinin olmasını beklemekte hata olurdu.

Bakalım daha neler ortaya çıkacak.

Rus ordusu eriyor, o kadar güzel hissediyorum ki anlatamam.

Böyle bir işe Ruslar neden kalkıştılar hiç anlamıyorum. Amerika ve Avrupa Ukraynalıların eline silah tutuşturup gebermelerini izliyor. Potansiyel düşmanlarını tek kayıp vermeden zayıflatıyorlar.

Ortadoğu'dan terörist grupları vs parayla çekip WW2 ekipmanlarıyla savaştıracaklardı, elde ettikleri toprak daha az olurdu ama minimum kayıpla bu işi bitirirlerdi.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt