Oyuna giriyorum, 100FPS üstü alıyorum sonra 5dakika geçiyor aynı yerde değişiklik yokken 30-40 FPS'e düşüyorum. Şimdi diyeceksiniz oyun içi yükleme yapıyor falan. 1 saat sonra 30 FPS aldığım yerde tekrar 100 FPS'e çıkıyor. 5 dakika oynuyorum tekrar 30-40 oluyor.
Driverlar güncel
Oyunu sil yükle yaptım
Format attım
Oyun içi ayarları değiştirdim
Diğer oyunlarda böyle bir şey olmuyor sadece Rust oynarken oluyor.
MSI Afterburner'la beraber RivaTuner kurup değerleri kontrol edin, şüpheli bir şey varsa bakalım, yoksa muhtemelen daha iyi bilen biri yazılımsal olarak yardımcı olsun.
Oyuna giriyorum, 100FPS üstü alıyorum sonra 5dakika geçiyor aynı yerde değişiklik yokken 30-40 FPS'e düşüyorum. Şimdi diyeceksiniz oyun içi yükleme yapıyor falan. 1 saat sonra 30 FPS aldığım yerde tekrar 100 FPS'e çıkıyor. 5 dakika oynuyorum tekrar 30-40 oluyor.
Driverlar güncel
Oyunu sil yükle yaptım
Format attım
Oyun içi ayarları değiştirdim
Diğer oyunlarda böyle bir şey olmuyor sadece Rust oynarken oluyor.
Şu olay benim oyunun kapanma sorununu düzeltmişti sende ne olur olmaz yap.
Bu videodaki Steam Başlangıç Seçeneklerine girilen kodu uygula. "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak." seçeneğini kapatmayı deneyebilirsin. Başka yapabileceğin pek bir şey yok.
Çok fazla kod denedim hocam bir şey değişmiyor
Eskiden OBS ile kayıt alırken bile 120FPS üstü alıyordum. Çoğu zaman 144 oluyordu hatta ( farklı farklı sunucular dahil)
Eki Görüntüle 147344 şu olay benim oyunun kapanma sorununu düzeltmişti sende ne olur olmaz yap.
Bu videodaki Steam başlangıç seçeneklerine girilen kodu uygula. "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak." seçeneğini kapatmayı deneyebilirsin. Başka yapabileceğin pek bir şey yok.
Çok fazla kod denedim hocam bir şey değişmiyor
Eskiden OBS ile kayıt alırken bile 120FPS üstü alıyordum. Çoğu zaman 144 oluyordu hatta ( farklı farklı sunucular dahil)
Giriş 5dk falan 80 FPS / 30'lu FPS'lere düşüş bir 6-7dk / 3 dakika 80 FPS'ler / sonra tekrar 30.
Sıcaklıklar ekran görüntülerinde.
Ekran kartı güç tüketimi %99 kullanıma rağmen çok düşük, 80W seviyelerine biraz yükselirken sıcaklık artmış ve aynı oranda fps artmış, muhtemelen VRM'ler ısınıyor ve güç tüketimi sınırlamasına maruz kalıyor, Thermal Putty ile yenileyebilirsiniz veya garantisi varsa gönderirseniz çözüm bulurlar. Ayrıca VRAM'lerde ısınıyordur bence. Önceden furmark ile ısı testi yapıp hot spot derecesini kontrol edebilirsin (eğer varsa sensörü?)
Kanka aynı sorun bende de var Jungle güncellemesinden sonra olmaya başladı ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. 80 FPS alırken 40a düşüyor arada yükseliyor falan 1 haftadır uğraşıyorum termal macun falan yeniledim çok fazla şey denedim ama çözüm bulamıyorum
Aradan 10 dk geçti tekrardan düzeldi bunun da resmini koyuyorum: