Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Bir nokta var. 1 yıl geçiren üyelere 365 puan veriliyor. OK. Ama baktığımda 30-50 mesajı olan kişi bile Uzman rütbesinde. Xenforo izin veriyorsa, koşullardan isterseniz ayarlayın; aktifliği düşük üyelere belli niteliklere sahip rütbeler verilmemeli bence. 30 50 mesajı olan üyenin Uzman rütbesinde olması pek mantıklı değil.

Takılmayın bu kadar rütbelerin anlamlarına. Bende "üstün" yazıyor diye kimseden üstün değilim mesela. Bence en tatlı olanı "üyecik". Keşke "üyecik" olsam. Bilet açsam Recep kabul eder mi acaba diye düşünmüştüm. :)
Rütbe sisteminin kozmetik olduğunu biliyorum. Takılma yok. Ben sadece mantıki bakıyorum.

O zaman bu önerim daha bir önemli oluyor gibi.
Bence durmuyor. Recep gidip ben şu foruma şu zamanda üye oldum diyebiliyorsa başkaları da diyebilmeli. Nasıl ilk 1000'e girip hiç mesaj yazmamışlar varsa bu da olmalı.
Ya da hiç olmamalı. Üyelik süresine dair ödüller kaldırılmalı. Benim tercihim bu olurdu.

Bence durmuyor. Recep gidip ben şu foruma şu zamanda üye oldum diyebiliyorsa başkaları da diyebilmeli. Nasıl ilk 1000'e girip hiç mesaj yazmamışlar varsa bu da olmalı.
Ya da hiç olmamalı. Üyelik süresine dair ödüller kaldırılmalı. Benim tercihim bu olurdu.
Anlatmak istediğimi tam anladın mı? Madem işlevsellik kazandırılacak, o zaman neden 30 mesajlı katkısı az olan biri Uzman rütbesinde olsun? Bunu diyorum. Kural ekleme mekaniği varsa eğer:

• 300 puana Uzman ver, eğer mesaj sayısı sallıyorum 100'den aşağı değilse.

Çünkü 1 yıl önce üye olmuş. Çünkü 1 yıl üye olana ödül puanı verilmesi istenmiş.

Hayatta süreli tonla şey var. Bu da onlardan biri olur. Niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum.
Mesela ehliyeti alıp 2 yıl nadasa bırakmak. Sigortayı 16 yaşında başlayıp 41 yaşına gelindiğinde 25 yılın sadece ~17 yılı çalışarak emekli olmak.

Dediğim gibi Recep foruma üyelik zamanıyla gurur duyuyorsa vardır bir kerameti. Gurur duyulacak bir şey ödüllendirilmeyi hak etmiyor mu? Kaldı ki Technopat sanırım şu anda 10 yıla kadar ödül veriyor. 10 yılın tamamı Recep varken eklenmemiş olabilir ama en az 5 yıllık ödül vardı. Recep bunun bilincindeydi. Olmaması gerektiğini düşünse kaldırırdı.

Gidip rehber konularına eline sağlık yazarak veya karşılıklı beğeni ile puan kasmaktan bir farkını görmüyorum. İkisi de hak edilmiş şeyler. Hatta birinde hile yapılamıyor.

İsteniyorsa 1 yıl ve mesaj sayısı şu kadardan fazla olana 1 yıl ödülü verilsin diye ayarlanabiliyor.