Rüyaların aslinda bir simülasyon oldugunu hic düşündünüz mu? Bazi rüyalar ne kadar saçma gelse de beyin aslinda bizi sürekli yokluyor, tarıyor olabilir. Antti Revonsuo isimli bir nörobilimci koşmalı kacmali rüyaların evrimsel surecin bize bir hayatta kalma simulasyonu benzeri bir sey kazandırdığını dusunuyor.

Bir diğer yandan gun icinde gördüğünüz şeylere benzer bilinçaltı yansımaları da, beynin gun icinde yaşadığınız durumları hafizaya kaydederken, konumlandirirken; "ben bu anıyı şu duyguyla bağdaştırıyorum" diyerek kaydetmesinden sebepli olabilir.

Bir de Crick ve Mitchison teoisi var: bu teoriye göre de ruyalar gereksiz düşüncelerin, anıların ve duyguların beyinden silinme süreci. Rüyada saçma şeyler göruyoruz cunku bu cop ayıklama sırasında olan "elektriksel parazitler" süreci karıştırıyor.

Rüyalarım benim çok garip.

Askeriyede Burger King hamburgeri yerken Beşiktaş takım otobüsünde Talisca bana el sallıyordu.

Bir zamanlar da sevdiğim kız kantin sırasında yanağından öpmüştü.

Bu konularda çok detaya takılırsan hasta olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi de ben düşüncemi paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Değerli cevaplarınız için çok teşekkürler. Bu konuya daha çok ilginç cevaplar da gelebileceğinden eminim.

Rüyaların saçma olmasının sebebi var. Çünkü beynimizin "Mantık" kısmını işleyen bölümü, uyku esnasında çok az aktif kalıyor. Hâliyle de rüyalar gerçekten ilginçleşebiliyor.

Bu kısmın aktif olduğu durumlarda da rüyanız, bir 'Lucid' rüyaya dönebilir. Yani, rüya içerisinde rüyada olduğunuzu anlamanızı sağlar. Bu da bambaşka bir konu olabilir. 🙂🙏

İnsanların neden rüya gördüğünü tam kavrayabilmiş değilim.

@DarthGorsoy yazdığı teori ilgiimi çekse de bunun bir silme işlemi olduğunu düşünmüyorum. Ancak bunun gerçek olmayan bir dünyada beynimizin gerçekleştirdiği egzersiz fikrine biraz sıcak bakıyorum. Bu yüzden Antti Revonsuo isimli nörobilimciye de biraz katılıyor gibiyim. Yazdıkların için de ellerine sağlık. 🙏

Kabuslar ise benim çok canımı sıkıyor. Resmen uyanana kadar bana işkence çektiriyorlar. Sanırım bu da beynimizin bizi kötü senaryolara karşı hazırlama isteğinden de kaynaklanıyor.

Kabuslar ise benim çok canımı sıkıyor. Resmen uyanana kadar bana işkence çektiriyorlar. Sanırım bu da beynimizin bizi kötü senaryolara karşı hazırlama isteğinden de kaynaklanıyor.

Ben kabus görmeyi bırakalı cok oldu. Gordugum zamanlardan bu yana, zifiri karanlıkta ormanın icinde bile saçma seyler dusunmuyorum artık. Yani paranormal seyler beni korkutmayi tamamen bıraktı. Belki kabuslar ise yaramistir.

İnsan unutmaya başladığı şeyleri rüyasında görmeye başlarmiş. Ne derece doğru bilmiyorum.

Evet. Uzun süre etkisinde kaldığım ve evliliğimizi yok eden, beni aldatan, tamamen unuttuğum eski kız arkadaşımı bir kabusumda gördüm. Sağ olsun güne muhteşem başladım. Ben onaylıyorum. Doğru. Bir de uzun süredir varlığını bile unuttuğum insanları rüyalarımda görebiliyorum.