Sevdiğim insanları kaybetmek, işten kovulmak, kötü biri sanılmak, başarısız olmak, doğal afetler...

Belki biraz kötü seyler yaşamak lazımdır çünkü oyle olduğunda beyin düşünmemeye çalışıyor. 8-9 gün once cocugun birisi mi ne (kucuk) köyde baktigim kedimin başına sopayla vurmuş. Kedi kör oldu, bütün motor fonksiyonlari gitti. Bir yandan yapay zekaya sora sora bir seyler denedim bir yandan da arkadaşlarla veteriner çabaları, harcamalar falan derken bugün biraz işitme kaybı dışında vizyonu dahil her seyi geri geldi. Eski haline dondu, iyilesti. Bu süreçte psikolojim çöktü ve geceleri hic bu durumu görmedim tam tersi alakasız seyler gördüm.

Simdi hatırladım da, bir aralar gerçekçi zombi salgını rüyaların görüyordum. O beni harbi korkutuyordu. Rüya oldugunu çözene kadar terler icinde kalıyordum.

Birkaç tane gördüğüm rüya çok güzeldi, keşke tekrardan görsem diyorum. Küçükken hayal kurmayı çok severdim, bazı kurduğum hayalleri rüyamda görürdüm.

Ben bilinç altımız, bizden çok duyarlı bir sistem. Rüyalarda da bizi uyarıyor. Örneğin gerçek hayatta bir sürü insan konuşur ama anlamayız. Lakin bilinç altımız bunları analiz eder ve rüyalarla bizimle sembolik işaretler ile iletişim kurar.

Sanırım tek bir alakası var. Önceden görüldü sanılanın rüya olması.
Önceden gördüğüğünü sandığın şey rüya değil. Beynin geçmiş şimdi ve gelecek ayarı var. Sen o anı yaşarken beynin sürekli kayıt ediyor kamera gibi düşün. O an yaşadığın anı yanlışlıkla bazen geçmiş anılar kısmına koyabiliyor. Bu olduğunu zamanda dejavu yaşıyorsun. Rüyalarla alakası yok yani.

Önceden gördüğüğünü sandığın şey rüya değil. Beynin geçmiş şimdi ve gelecek ayarı var. Sen o anı yaşarken beynin sürekli kayıt ediyor kamera gibi düşün. O an yaşadığın anı yanlışlıkla bazen geçmiş anılar kısmına koyabiliyor. Bu olduğunu zamanda dejavu yaşıyorsun. Rüyalarla alakası yok yani.
Rüyalar ile alakası olmadığını ben de biliyorum. Sadece "Ben bunu daha önce nerede gördüm?" sorusunun cevabı bazen "Rüya" sanılıyor. Onu söyledim.