18251

Becerikli
Fan çalışmıyor değil, direkt dönmüyor. Dört ay önce aldım, kart hiç açılmamış. Ben sadece Mac'ini değiştirdim aldığım gün. Elektronik yeteneğim var, bir şeye zarar vermedim.

Bugün oyundayken fanlar gitti, gidiş o gidiş. Driver sil, yükle, DDU ile sil, yükle, eski sürüm, yeni sürüm, Secure Boot, CSM Support aç, kapat hatta Windows 10 bile denedim, tepki yok. Daha önce de bu sistem RX 580'le aynı şeyi yapmıştı. Dışarıdan elektrik verince çalışmıştı RX 580'imin fanları ama bu kartı yeni aldım. Fan soketini bozasım yok ve bu sebeple sorun driver gibi geldi, çünkü iki kartta da aynı sorun.

Fan çalışmıyor değil, direkt dönmüyor. Dört ay önce aldım, kart hiç açılmamış. Ben sadece Mac'ini değiştirdim aldığım gün. Elektronik yeteneğim var, bir şeye zarar vermedim.

Bugün oyundayken fanlar gitti, gidiş o gidiş. Driver sil, yükle, DDU ile sil, yükle, eski sürüm, yeni sürüm, Secure Boot, CSM Support aç, kapat hatta Windows 10 bile denedim, tepki yok. Daha önce de bu sistem RX 580'le aynı şeyi yapmıştı. Dışarıdan elektrik verince çalışmıştı RX 580'imin fanları ama bu kartı yeni aldım. Fan soketini bozasım yok ve bu sebeple sorun driver gibi geldi, çünkü iki kartta da aynı sorun.

50-60 dereceyi geçince çalışmıyor mu?

Yok 88 derece gördü geçen oyunda tık yok. Zaten o dereceye çıkınca hemen alt F4 attim dünden beri böyle. Sıfır RPM kapalı.

PC açılırken de döneyim yok. Hiç kimildamıyor. Bu 2.ekran kartı aynı vaka.

Başka anakartta denedin mi tamirciye götür bir FurMark testine soksun fan çalışıyor mu baksın belki baglantisinda sorun vardır.

Fanlarınız direkt bozulmuş, internetten almak isterseniz fan var.
2 si birden bi anda bozuluyorsa saçma olur içini açıp bakmıştım genel olarak paralel bağlıyorlar birbirinden bağımsız çalışması lazım. Birde aldiklarimda çalışmazsa elimde kalıcak en iyisi birisinde test etmem lazım.

Fanlarınız direkt bozulmuş, internetten almak isterseniz fan var.
Orijinale yakin veya direkt orijinal varsa link atar mısınız?

Umarım yanılıyorumdur. Başka PC de denediniz mi?
Model olarak ne olduğu bilmiyorum ama ASUS var.

Yazmıştım aslında ama bu düzeltme sağ olsun kendince duzeltmiş kusura bakmayın. Şimdi 4 ay önce aldim bu kartı aldığım ilk gun macun değiştim sorunsuz 4 aydır kullandim. Dün gitti fanlar. Eskiden ise RX 580 vardi ayni sorunu onda da yaşadım. Onun kablolara dışarıdan verince çalışmıştı fanlar. Şimdi aynısını bu RX 470 MSI Gaming X 4 GB modeline yapmak istemiyorum çünkü aynı driver sebebinden dolayı olabilir. Yanlışlıkla Mac yazmışım oto düzeltme yüzünden.

Yazmıştım aslında ama bu düzeltme sağ olsun kendince duzeltmiş kusura bakmayın. Şimdi 4 ay önce aldim bu kartı aldığım ilk gun macun değiştim sorunsuz 4 aydır kullandim. Dün gitti fanlar. Eskiden ise RX 580 vardi ayni sorunu onda da yaşadım. Onun kablolara dışarıdan verince çalışmıştı fanlar. Şimdi aynısını bu RX 470 MSI Gaming X 4 GB modeline yapmak istemiyorum çünkü aynı driver sebebinden dolayı olabilir. Yanlışlıkla Mac yazmışım oto düzeltme yüzünden.

@POSTAL, hocam inanamicaksiniz ama heyecanima dayanamayip kartın içini açtım ve oda nekran kartın fan çipleri yanmış. :D sanırım neden çalışmadığını buldum. Ama performansda veya görüntüde bir kez olsun sıkıntı olmadı. Bu arada bu yanık RX 580 de de vardı ama daha hafifti önemsememiştim dedim o yanık başka bir şeydir diye ama sonunda buldum. Bu RX 400 500 serisinde kronik galiba hiç ellememe rağmen bozulmadi. Sıfır fan alsam oda çalışmicakti. Şimdi dışarıdan PSU ile besleyeceğim yapacak bir şey yok maalesef :(

Dosya Ekleri

• IMG_20251122_183916.webp
    IMG_20251122_183916.webp
    3 MB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme: