Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ays_nur

Becerikli
Ekran kartımın modeli Sapphire Nitro+ OC RX 590 8 GB. Oyundayken sıcaklık değerlerine bakıyorum; kart 70 derece ama fanların hızı sürekli artıyor ve 3100 RPM’ye gelene kadar kart sürekli hızını artırıyor. AMD Driver üzerinden fan ayarı yapmaya çalıştım; oradaki fan ayarını görmüyor bile, kart umursamıyor yani. MSI Afterburner’ı sildim, belki fan ayarları üst üste geliyordur diye; yok, bana mısın demiyor. Bu yazıyı yazarken mesela arkada oyun açık, kart 69 derece ama fanlar 2551 RPM’de dönüyor. Sesten kafayı yemek üzereyim artık, bunun bir çözümü yok mu? Gerçekten bu RX serisi kartların dertlerinden bıktım artık. Bir kart sıcak olmasa bile neden fan hızını %100 yapmaya zorlar, aklım elvermiyor ya bıktım bu karttan. VRAM sıcaklıklarına baktım, onlar da normal; ters giden bir şey de yok.

Çözüm
Kartında çift BIOS var. Onu değiştirmeyi denedin mi? Kartın üstünde BIOS switch var.

1766758079912.webp
Sapphire kalitesi demekten başka bir şey diyemiyorum maalesef. Driver çökmediğine dua edin.
Driver da çöküyordu ara sıra. O gitti, şimdi fan sesiyle uğraşıyorum. 2 ayda 2 yıl yaşlandım yemin ederim ya. Bunun bir çözümü falan yok mu hiç? Yoksa fabrika çıkışlı bir hata mı bu?

Driver da cöküyordu ara sıra. O gitti simdi fan sesiyle ugrasıyorum 2 ayda 2 yıl yaslandım yemin ederim ya. Bunun bir cözümü falan yok mu hic? Yoksa fabrika cıkıslı bir hata mı bu?
Driver sorunu RX serisi kartların hepsinde var. Reddit’te aynı sorunu aynı modelle yaşayan insanlar mevcut. Çözümü olduğunu sanmıyorum. Tek yapabileceğiniz daha stabil bir Radeon sürümüne geçmek.

Driver sorunu RX serisi kartların hepsinde var. Reddit'te aynı sorunu aynı modelle yaşayan insanlar mevcut. Çözümü olduğunu sanmıyorum. Tek yapabileceğiniz daha stabil bir Radeon sürümüne geçmek.

Bak mesela şu an kasadan kasanın camı kapalı olmasina ragmen o kadar hızlı döndügü icin fanlar deli gibi esinti geliyor bacagima, cildirmak üzereyim. Bu Radeon eski sürümlerini nereden bulabilirim ben simdi? Stabil olup olmadigini da dene yanil yontemiyle mi anlayacagim? Bir de şey bu eski Radeon sürümlerine gecersem oyunlarda FPS kaybi yasar miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak mesela şu an kasadan kasanın camı kapalı olmasina ragmen o kadar hızlı döndügü icin fanlar deli gibi esinti geliyor' bacagima cildirmak üzereyim. Bu Radeon eski sürümlerini nereden bulabilirim ben simdi? Stabil olup olmadigini da dene yanil yontemiyle mi anlayacagim? Bir de şey bu eski Radeon sürümlerine gecersem oyunlarda FPS kaybi yasar miyim?

Şu an çökmüyorsa dokunmayın. AMD ekran kartları çok garip. Bazı insanlarda sürekli çökerken bazılarında sıkıntı yaşanmıyor. Tam bir silikon piyangosu. Şimdi ne desem mutlaka memnun olan bir AMD kullanıcısı bana kızacak. Eski sürücüleri Radeon sitesinden bulabilirsiniz. Stabil sürümler için kullanıcı deneyimlerine başvurmak en iyisi. Mümkünse WHQL versiyonlarını kurun. Previous versions sekmesinde gözüküyor.

1766711166710.webp

Şu an çökmüyorsa dokunmayın. AMD ekran kartları çok garip. Bazı insanlarda sürekli çökerken bazılarında sıkıntı yaşanmıyor. Tam bir silikon piyangosu. Şimdi ne desem mutlaka memnun olan bir AMD kullanıcısı bana kızacak. Eski sürücüleri Radeon sitesinden bulabilirsiniz. Stabil sürümler için kullanıcı deneyimlerine başvurmak en iyisi. Mümkünse WHQL versiyonlarını kurun. Previous Versions sekmesinde gözüküyor.
Yok, şu an çökme yok driverda. Tek istediğim bu fan sesini düzeltmek zaten. Ben sana hak veriyorum; konu sahibi olarak istediğimiz kadar AMD’yi gömelim beraber, bu konuda RX kartlarındaki sıkıntılar yüzünden. Zar zor bilgisayar toplattırdım babama, onda da kasaya RX koymuşlar. Böyle her gece iki oyun oynayayım diyorum, üst komşu ayağını vuruyor yere "çok ses geliyor kızım" diye. Füze gibi kart zaten maşallah, 2600 RPM’de bile yeri göğü inletiyor. Şimdi o da haklı, ona da bir şey diyemeyeceğim. Bu fan sesinin bir çözümünü bulamaz mıyız ya?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok, şu an çökme yok driver’da. Tek istediğim bu fan sesini düzeltmek zaten. Ben sana hak veriyorum; konu sahibi olarak istediğimiz kadar AMD’yi gömelim beraber, bu konuda RX kartlarındaki sıkıntılar yüzünden. Zar zor bilgisayar toplattırdım, babama onda da kasaya RX koymuşlar. Böyle her gece iki oyun oynayayım diyorum, üst komşu ayağını vuruyor yere " çok ses geliyor, kızım" diye. Füze gibi kart zaten maşallah, 2600 RPM’de bile yeri göğü inletiyor. Şimdi o da haklı, ona da bir şey diyemeyeceğim. Bu fan sesinin bir çözümünü bulamaz mıyız ya?
Temizlik ve termal macun değişimi biraz azaltabilir. Yazılımsal olarak MSI Afterburner ve Radeon uygulamasını zaten denemişsiniz.

Temizlik ve termal macun değişimi biraz azaltabilir. Yazılımsal olarak MSI Afterburner ve Radeon uygulamasını zaten denemişsiniz.
Temizliğini ve macun değişimini daha bir ay önce yaptık detaylı olarak daha şimdiden bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum; zaten öyle bir sıkıntı olsa kart sıcak çalışırdı. Ben bu kartı elimden çıkarmaya bakayım en iyisi. Madem bir çözümü yok, ben daha fazla AMD ile devam edemem. Bu konuyu ileride okuyan ve aynı probleme sahip olan arkadaşlara bol sabır dilerim; çünkü bende sabır bitti. İyi geceler arkadaşlar bugünlük ve teşekkür ederim, NightWist.

Son düzenleme:
Temizligini ve macun degisimini daha 1 ay once yaptık detaylı olarak daha simdiden bi' sıkıntı oldugunu sanmıyorum, zaten oyle bi' sıkıntı olsa kart sıcak calısırdı. Ben bu kartı elimden cıkarmaya bakayım en iyisi madem bir çözümü yok ben daha fazla AMD ile devam edemem. Bu konuyu ileride okuyan ve ayni probleme sahip olan arkadaslara bol sabirlar dilerim cünkü bende sabir bitti. İyi geceler arkadaşlar bugünlük ve teşekkür ederim nightwist.

Macun pump-out yapmış olabilir. Ekran kartlarında işlemciye kıyasla daha sık görülüyor. Karar sizin, iyi geceler dilerim.