Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ays_nur

Becerikli
Ekran kartımın modeli Sapphire Nitro+ OC RX 590 8 GB. Oyundayken sıcaklık değerlerine bakıyorum; kart 70 derece ama fanların hızı sürekli artıyor ve 3100 RPM’ye gelene kadar kart sürekli hızını artırıyor. AMD Driver üzerinden fan ayarı yapmaya çalıştım; oradaki fan ayarını görmüyor bile, kart umursamıyor yani. MSI Afterburner’ı sildim, belki fan ayarları üst üste geliyordur diye; yok, bana mısın demiyor. Bu yazıyı yazarken mesela arkada oyun açık, kart 69 derece ama fanlar 2551 RPM’de dönüyor. Sesten kafayı yemek üzereyim artık, bunun bir çözümü yok mu? Gerçekten bu RX serisi kartların dertlerinden bıktım artık. Bir kart sıcak olmasa bile neden fan hızını %100 yapmaya zorlar, aklım elvermiyor ya bıktım bu karttan. VRAM sıcaklıklarına baktım, onlar da normal; ters giden bir şey de yok.

Çözüm
Kartında çift BIOS var. Onu değiştirmeyi denedin mi? Kartın üstünde BIOS switch var.

1766758079912.webp
MSI Armor RX590 var. PC açılınca yüksek dönüyor sonra kesiliyor bende... Senin sorun farklı benimkine nazaran.
Ya keske benimkine de MSI taksalarmıs. Senin yasadiginda bir sıkıntı olmuyo' diye biliyorum ben. Benimkinde de ara sıra bazen bazı oyunlarda aniden fan hızı cok yükselip bir anda azaliyordu. Bu aralar kafamı cok agritmaya basladi o yuzden konu acmıstım bende ama bir cözümü yok bu illetin herhalde NightWist'in dedigi gibi. Yemin ederim o kadar bıktım ki su karttan. Parcalardım bu kartı da tırnaklarımı yeni yaptirdim kırılır falan parasını bile ödemez bu kart. Elimden cıkarmaya bakıcam artık ne yapayım ya. Tesekkür ederim ikinize de ayriyeten.

Sesi merak etmedim degil. Benim kart da sesli de :)
Coil whine falan degil düz fan sesi ama boyle fuze gibi. 3100 RPM'ye falan gelince istersen oyunun sesini 100% yap oyle bi' rahatsiz ediyo' ki insanı kartı cıkartıp ortadan ikiye ayirasim geliyo'. Gorece hafif oyunlarda fan sesi rahatsiz etmiyor hizini artirmiyor ama mesela Genshin Impact aciyorum fanlarin bi' anda uzaya cıkası geliyor.

Coil whine falan degil düz fan sesi ama boyle fuze gibi. 3100 RPM'ye falan gelince istersen oyunun sesini 100% yap oyle bi' rahatsiz ediyor' ki insanı kartı cıkartıp ortadan ikiye ayirasim geliyor'. Gorece hafif oyunlarda fan sesi rahatsiz etmiyor hizini artirmiyor ama mesela Genshin Impact aciyorum fanlarin bi' anda uzaya cıkası geliyor.

O zaman NVIDIA'ya geç. Sesli kartım bu:)RTX 5080.alacaklara fikir açısında atayım...

Dosya Ekleri

• rtx aero 5080.webp
    rtx aero 5080.webp
    4,5 MB · Görüntüleme: 46
O zaman NVIDIA'ya geç. Sesli kartım bu:)RTX 5080.alacaklara fikir açısında atayım...
Ben zaten cok fanboyu degilim bu AMD'nin. Ya cok iyi kartları cok iyi serileri de vardır da hic isinamiyorum. Babam da üniversite hediyesi olarak bana bi' bilgisayar toplamak istemis kızım o kadar calıstı artık bi' oyun bilgisayarı olsun diye. RX serisi koymuslar yemin ederim oyun oynatmamak icin mi yapmislar neden yapmislar anlamis degilim. Simdi ben bu kartı bu kadar gomuyorum da aynı seriye sahip olup benim hicbir problemim yok diyenler de olabilir ozur dilerim. O kadar sinir etti ki kart beni 2 aydir ne zaman huzurla bi oyun oynayayim desem fan sesi füzeleniyo' böyle. Saclarım kırılmaya basladı bu kart yuzunden. Alacaksaniz ikinci el RX almayin lutfen detayli kontrol etmeden. Benim babam cok anlamaz bende cok anlamam bize boyle oldu gelecekte konuyu okuyacak arkadaslar icin diyorum lutfen detaylıca inceleyip alin.

5080'im olsun sesli olsun kurban olurum ona ben ya. İslemci olarak Ryzen iyi ama ona bisey diyemem bak hic sıkıntısını gormedim.

@ays_nur Merhaba, eski driverler kısmından Pro edition sürücüsünü kurmayı dener misin? Önce DDU yazılımı ile sürücünüzü kaldırın daha sonra sürücüyü kurarken minimal seçeneğini seçin. Ardından msi afterburner kullanın, şu iki özellik açık olsun.
1766722141147.webp
İkisi de açık olduğundan emin olun.

1766722191971.webp
Buradan ise ayarlarınızı yapıp kaydedin.

Başlangıçta Msi afterburner açılsın ve şu logoyu işaretleyip kaydedin.

1766722250562.webp

Ekran kartımın modeli Sapphire Nitro+ OC RX 590 8 GB. Oyundayken sıcaklık değerlerine bakıyorum; kart 70 derece ama fanların hızı sürekli artıyor ve 3100 RPM'ye gelene kadar kart sürekli hızını artırıyor. AMD driver üzerinden fan ayarı yapmaya çalıştım; oradaki fan ayarını görmüyor bile, kart umursamıyor yani. MSI Afterburner'ı sildim, belki fan ayarları üst üste geliyordur diye; yok, bana mısın demiyor. Bu yazıyı yazarken mesela arkada oyun açık, kart 69 derece ama fanlar 2551 RPM'de dönüyor. Sesten kafayı yemek üzereyim artık, bunun bir çözümü yok mu? Gerçekten bu RX serisi kartların dertlerinden bıktım artık. Bir kart sıcak olmasa bile neden fan hızını %100 yapmaya zorlar, aklım elvermiyor ya bıktım bu karttan. VRAM sıcaklıklarına baktım, onlar da normal; ters giden bir şey de yok.

Kral Sapphire marka R9 380 var bende aynı sorun bende de var birkaç ay çözümünü aradım sonra ümidi kestim 3 yıldır böyle.

AMD RX serisi kullandığım dönemde 10 kartın 9'unda fan sorunu yaşadım. Zamanla fanlar yalpalamaya ve ses yapmaya başlıyordu. Ben de tüm RX kartlarımda orijinal fanlar yerine kasa fanı kullanarak montaj yaptım. Bu sayede kartlar hem daha serin çalıştı, hem çok daha sessiz oldu, hem de fanlar uzun ömürlü hale geldi. Aşağıya örnek bir görsel bırakıyorum.

upgrade-day-rtx-3070-diy-edition-v0-hp461wbspnw81.webp