Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar belli bir süre daha bu riser ile kullansam ekran kartıma ya da anakartıma bir zararı olur mu?
PCI hattında ve fan yazılımına etki ettiği açık. fatall error veya correctible error sayınız 0 aslında kritik bir problem oluşturmamış. Ama yükten boşa boştan yüke geçerken gpu tarafında sizi darlamaya başlayacaktır bir süre sonra. Ona göre riser şart ise değiştirmeniz, değilse de klasik düzende kullanmanız daha hayırlısı

PCI hattında ve fan yazılımına etki ettiği açık. fatall error veya correctible error sayınız 0 aslında kritik bir problem oluşturmamış. Ama yükten boşa boştan yüke geçerken gpu tarafında sizi darlamaya başlayacaktır bir süre sonra. Ona göre riser şart ise değiştirmeniz, değilse de klasik düzende kullanmanız daha hayırlısı

Değiştireceğim zaten hocam. Sadece bir iki ay böyle idare etmem gerekiyor açıkçası.

Arkadaşlar sorunun asıl kaynağını saptadım. Sorun tamamen Windows 11'den kaynaklanıyor. Yanına Windows 10 kurdum hiçbir sorun kalmadı. Riser ile bile ne sorun yaşıyorum ne bir şey.

Lanet olsun Windows 11'e 😀

"Windows 11 ile RTX 5080 kullanan binlerce kişi sorunsuz çalışıyor, bu yüzden hatanın doğrudan Windows 11 kaynaklı olması çok düşük bir ihtimal. Eğer senin sorunun Windows 10'a geçince çözüldüyse, büyük ihtimalle sebep Windows 11 değil, sistemin formatlanıp tüm yazılımların temizlenmesiydi. Yani sorun yazılımsal bir çakışmadan kaynaklanıyordu ve formatla ortadan kalktı."

(Şu an riser kablo takılımı.)

"Belki de riser kablosu tam oturmamıştı. Şu an sistem sorunsuz çalışıyorken Windows 11 kurup denersen, hatanın gerçekten işletim sisteminden mi yoksa donanım bağlantısından mı kaynaklandığını anlarsın."

Riser kablosunu oturtamayacak kadar beceriksiz bir insan değilim 😀

Daha demin Windows 10'a formatladım, sorun tamamen çözüldü. Ancak LAN driver olmadığı için tekrardan Windows 11'e formatladım tekrardan aynı sorunu yaşamaya başladım.

Bu işin suçlusu tamamen Windows 11.