Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum aynı. Ayarları kabul ediyor hata vermiyor ancak fan devri de değişmiyor.

OCCT 3D Adaptive'de değerler böyle:

Eki Görüntüle 224948

VRAM'da değerler böyle:

Eki Görüntüle 224949

Bu PCI Express Error Counters ne? PCI-E 4.0 Riser kullanıyorum Lian Li markasının. Bundan olabilir mi?

Ekran kartının BIOS swtichlerinde değişim yaptığımda sorunum çözülmedi.
"Ekran kartını söküp PCI-e hatlarını temizleyiniz. Hem yuvayı hem de ekran kartı üzerinde olan kısmı temizleyip tekrar bakınız. Riser kablo kullanıyorsanız sökünüz."

Durum aynı. Ayarları kabul ediyor hata vermiyor ancak fan devri de değişmiyor.

OCCT 3D Adaptive'de değerler böyle:

Eki Görüntüle 224948

VRAM'da değerler böyle:

Eki Görüntüle 224949

Bu PCI Express Error Counters ne? PCI-E 4.0 Riser kullanıyorum Lian Li markasının. Bundan olabilir mi?

Ekran kartının BIOS swtichlerinde değişim yaptığımda sorunum çözülmedi.

Ki konuya yazılırken 48k olmuş. Riser %99 hatalı veriye sebep oluyor görünüyor.

NVIDIA App üzerinden fan ayarını manuele aldıysanız, en düşük yükte (boşta) %30 olarak fan çalıştıracaktır. Oradan müdahalede bulunduysanız otomatik seçeneğine almanız gerekli. Ekran kartı fan hızı için ilk alınan değer App üzerinde girilen değerdir. Kanımca orada problem. PCI errror değerleriniz yüksek kabaca ve kesin olmamakla birlikte 4800 gibi bir değer olsa sıkıntı yok diyebilirdim. Riser kullandığınızı belirtmişsiniz onu çıkartmanız ve tekrar değerleri izlemeniz sağlıklı olacaktır. Yine değişen bir şey yoksa PCI-e slot hızını gen4 olarak manuel seçiniz. (ekran kartı için gen 4 seçiniz. SSD gen5 destekli ise o kalsın etkilemiyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar çözüldü. Dediğiniz gibi Riser'dan olmuş bu durum.

20260206_203439.webp

20260206_203443.webp

Ayrıca hata sayısı da 30 civarına düştü.