sjw

Başarılı
Daha önce aynı sistemde GTX 750 Ti ile Low ayarlarda sabit 60 FPS alabiliyorken şimdi çok daha üst düzey kartla 60 FPS'i göremiyorum. Ayrıca oyunda katlanılmaz bir drop sorunu var. Shaderlar yüklenirken sürekli drop giriyor, bu sorunun benzerini Dying Light 2 oynarken de yaşıyorum ancak o oyunun ilk 2 dakikasında oluyor, sonradan düzeliyor. Bunda oyun boyunca drop devam ediyor. Driver değişmeyi silmeyi vs. denedim ancak çözüm olmadı.

Sistem bilgilerim;
  • Ryzen 5 1600 AF CPU.
  • 16 GB DDR4 2666MHz RAM.
  • XFX thic II 5600XT 6 GB GPU.
  • 256 SATA SSD.
  • 512 SATA HDD.

İşlemcin ekran kartına darboğaz yapıyor muhtemelen. Rust, yanlış hatırlamıyorsam işlemciye yüklenen bir oyun, bu sebeple takılma sorunu yaşıyor olabilirsin. Ayrıca NVIDIA ekran kartından AMD'ye geçmişsin, DDU ile bütün sürücüleri kaldırıp baştan temiz bir sürücü kurulumu yapmayı dene.

İşlemcin ekran kartına darboğaz yapıyor muhtemelen. Rust, yanlış hatırlamıyorsam işlemciye yüklenen bir oyun, bu sebeple takılma sorunu yaşıyor olabilirsin. Ayrıca NVIDIA ekran kartından AMD'ye geçmişsin, DDU ile bütün sürücüleri kaldırıp baştan temiz bir sürücü kurulumu yapmayı dene.
Temiz kurulum yaptım zaten, darboğaz konusunda eski ekran kartında böyle bir sorun yoktu. Darboğazın dropa sebep olması makul görünmüyor.

Darboğaz konusunda eski ekran kartında böyle bir sorun yoktu
Çünkü işlemcin eski ekran kartın ile darboğaz yapmıyordu. R5 1600AF, GTX 750 Ti'ı havada karada besler. Ancak 5600XT'yi özellikle de CPU ağırlıklı kullanan oyunlarda beslemesi zor.

İşlemci darboğazı yapıyor. İşlemci için BIOS üzerinden voltaj ofset yapmanı tavsiye ederim. RX 5700XT 1600 AF kombinasyonunda kullandım bayağı darboğazı düşürmüştüm bu sayede tamamen ortadan kaldırmak zor olur. RAM frekansı ile bu tarz işlemci odaklı oyunlarda çok çok kötü performans alırsın. Ayrıca ayarları Low değil yüksek ile Ultra arasında tut işlemci darboğazını olabildiğince azalt.

Ayrıca o RAM frekansı ile bu tarz işlemci odaklı oyunlarda çok çok kötü performans alırsın.
Aynen öyle. Ryzen işlemciler RAM hızına daha duyarlı oluyor Intel'e göre. Öncelikli olarak işlemciyi en kötü ihtimal R5 3600/5500 yaptıktan sonra 3000 MHz üzeri RAM almayı veya RAM OC ile en azından 2933 MHz civarı yapmayı deneyebilir güzel bir modelse.

Aynen öyle. Ryzen işlemciler RAM hızına daha duyarlı oluyor Intel'e göre. Öncelikli olarak işlemciyi en kötü ihtimal R5 3600/5500 yaptıktan sonra 3000 MHz üzeri RAM almayı veya RAM OC ile en azından 2933 MHz civarı yapmayı deneyebilir güzel bir modelse.

AMD işlemcili bir sistemde DDR4 için 3600 MHz altında hiçbir işlemci ile istediğim performansı alamıyorum. Ryzen 1 ve 2. nesil işlemciler de 3200 MHz üstüne çıkmaları zor olabildiği için Ryzen 3 ve 5. nesil işlemciler için ise minimum 3600 MHz RAM frekansı ve optimize edilmiş timinglerle kullanmazsam o sistem benim gözlerimi yakıyor. Beyin kas hafızam bu konuda çok hassas maalesef ki bildiğin çile çekiyorum.