23087

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Sistemim:
  • Anakart: MSI B550M Pro-VDH
  • İşlemci: Ryzen 5 5600 (stok soğutucu)
  • Ekran kartı: RX 570 4 GB.
  • RAM: 2x8 GB 3600 MHz CL18.
  • Depolama: Adata Legend 850 Lite NVMe SSD (5500 MB/s okuma, 4000 MB/s yazma)
  • Güç kaynağı: 600W 80+
  • İşletim sistemi: Windows 10.

İlk stok ayarlarla Time Spy genel skor: 4128
  • Graphics score: 3798
  • CPU score: 8143
  • CPU Max sıcaklık: 80°c
  • GPU Max sıcaklık: 70°c
MSI Afterburner ile OC denemeleri sonrası skorlar düşmeye başladı:
  • Power limit %20, Core 1350 MHz, Memory 1900 MHz, Core voltage +18 mv.
  • Genel skor: 3986
  • Graphics score: 3542
  • CPU score: 8084
Afterburner sıfırladım, Windows güç modunu “yüksek performans” yaptım, arka plan yazılımları sildim, sürücü ayarlarını kontrol ettim.
Her şey stokta olmasına rağmen skor 3867 civarına düştü.

CPU/GPU sıcaklıkları hâlâ güvenli seviyelerde (CPU Max 79–80°c, GPU Max 70–72°c).

1. Afterburner ayarlarını resetledim.
  2. AMD Adrenalin “tuning” ayarlarını sıfırladım.
  3. Windows güç planını “yüksek performans” yaptım.
  4. Arka plandaki gereksiz yazılımları kaldırdım, geçersiz dosyaları temizledim.
  5. Testleri arka planda hiçbir program açık değilken yaptım.

• Bu skor düşüşü neden olabilir?
  • Aynı donanımla bu kadar fark normal midir?
  • Driver kaynaklı olabilir mi, yoksa kartta bir problem mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olduğunu zannetmiyorum. Testler sistem sıcaklığı gibi faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor. Bazen yüksek skorlarla kendini belli ediyor. OC yapmasaydın bile aynı şey olacaktı. Test programı ile ilgili de olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kartlara metalik macun uygulanabiliyor. Sıcaklıklar normal ancak daha da iyi olabilir.

UV undervolt. Siz clock ve voltaj değerlerine yükleniyorsunuz. Ancak bunları düşürerek daha yüksek performans elde edilebiliyor.

RX570 hiç kullanmadığım içi UV ayarları maalesef öneremeyeceğim. Reddit üzerinde birkaç konu incelerseniz çok daha iyi olur ya da kullanıp UV yapan arkadaşlar varsa onlarda yardımcı olabilir.

RX570 hiç kullanmadığım içi UV ayarları maalesef öneremeyeceğim. Reddit üzerinde birkaç konu incelerseniz çok daha iyi olur ya da kullanıp UV yapan arkadaşlar varsa onlarda yardımcı olabilir.

Bu kartlara metalik macun uygulanabiliyor. Sıcaklıklar normal ancak daha da iyi olabilir.

Ekran kartım biraz eski. Kendime CPU için kule tipi soğutucu alacağım ve yanına iyi bir termal macun alacağım lakin hangi termal macunu almam gerekiyor bilmiyorum?
Ekran kartını açıp (MSI modeli) termal macunu yenilesem acaba içindeki termal pedleri varsa bilmiyorum ama varsa onlara da dokunmam gerekiyor mu yoksa onlara dokunmadan termal macunu yenilersem bir sıkıntı olur mu?

Ekran kartım biraz eski. Kendime CPU için kule tipi soğutucu alacağım ve yanına iyi bir termal macun alacağım lakin hangi termal macunu almam gerekiyor bilmiyorum?
Ekran kartını açıp (MSI modeli) termal macunu yenilesem acaba içindeki termal pedleri varsa bilmiyorum ama varsa onlara da dokunmam gerekiyor mu yoksa onlara dokunmadan termal macunu yenilersem bir sıkıntı olur mu?

Çok zaman geçmediyse zaten içini açınca çok katı veya parçalanıyorsa pad gerekebilir. Metalik macun herkes yapamaz riskli bir işlem.