Klokmka

Çalışkan
Geçen ay yine aynı sorun olmuştu, foruma yazdım. Arkadaşlardan biri "Ekran kartının Driver'ı silinmiştir, bir bak" dedi. Baktım, harbiden de öyle olmuştu. Kurdum tekrardan, bugüne kadar sorunsuz oynadım. Bugün Deceit 2'ye girdim. Oyunu normalde rahatlıkla oynuyordum ama bugün oyunda acayip düşük FPS, ara sıra ses takılmaları ve input lag gibi garip bir durum vardı. Ekran kartı sürücüsüne baktım, silinmemiş duruyordu. DDU kullanarak Driver'ı sildim ve yeniden yükledim ama hâlâ sorun devam ediyor. Görev yöneticisinde gözüme takılan garip bir şey yoktu. Kaspersky'dan virüs taraması da yaptım ama temiz dedi. Bu durum neden oluyor? Yardımcı olabilecek var mı?

Geçen ay yine aynı sorun olmuştu, foruma yazdım. Arkadaşlardan biri "Ekran kartının Driver'ı silinmiştir, bir bak" dedi. Baktım, harbiden de öyle olmuştu. Kurdum tekrardan, bugüne kadar sorunsuz oynadım. Bugün Deceit 2'ye girdim. Oyunu normalde rahatlıkla oynuyordum ama bugün oyunda acayip düşük FPS, ara sıra ses takılmaları ve input lag gibi garip bir durum vardı. Ekran kartı sürücüsüne baktım, silinmemiş duruyordu. DDU kullanarak Driver'ı sildim ve yeniden yükledim ama hâlâ sorun devam ediyor. Görev yöneticisinde gözüme takılan garip bir şey yoktu. Kaspersky'dan virüs taraması da yaptım ama temiz dedi. Bu durum neden oluyor? Yardımcı olabilecek var mı?

Multiplane-Overlay hem Radeon, hem NVIDIA kartları etkiliyor. MPO yani Multiplane-Overlay açıksa kapatmayı dene. Bu konuda bahsedilmiş.

Multiplane-overlay hem Radeon, hem NVIDIA kartları etkiliyor. MPO yani multiplane-overlay açıksa kapatmayı dene. Bu konuda bahsedilmiş.

Hocam 5 senelik sistemde ilk defa böyle bir durum yaşıyorum bununla ilgisi yoktur herhalde çünkü önceden sıkıntısız oynuyordum.

Hocam 5 senelik sistemde ilk defa böyle bir durum yaşıyorum bununla ilgisi yoktur herhalde çünkü önceden sıkıntısız oynuyordum.
Sıcaklık sorunu var mı? Bahsetmemişsin. Oyunda MSI Afterburner açarak kontrol et. CrystalDiskInfo ile disk sağlığını kontrol et. Basit şeyler ama etkisi oluyor. Güç planından yüksek performans etkinleştirmeni öneririm, yanlışlıkla dengeli moda aldıysan.

1774381221999.webp

Son düzenleme:
Hocam sıcaklıkta sıkıntı yok disk de sağlam gözüküyor.
GPU, 80 derece üzerindeyse vardır sıkıntı. Şunları yapıp ekran görüntüsü atabilecek misin? Ayarlar > İzleme sekmesine gel orada bütün sıcaklık, hız (frekans) ve FPS değerlerini OSD'de göster. Altta görünüyor o tiklenecek. Sonra SS at.

1774381465058.webp

OCCT Power testi yap. Power testi bütün sistem bileşenlerini aynı anda zorluyor. 5 dakika falan olsun.

Sadece bu oyunda mı sorun var? Başka oyunlarda sorun yaşadın mı?

Anakart + RAM markası nedir?

Hocam sıcaklıkta sıkıntı yok disk de sağlam gözüküyor.
Yinede Afterburner değerlerini SS at.
Böyle bir açıklama olamaz :) Metrik sistemle açıkla CrystalDiskInfo açınca disk sağlığı % kaç ?

Son düzenleme:
Şu konuma gel; Aygıt yöneticisi > Görüntü bağdaştırıcıları > RX 570 > Sürücü

Burada sürücü sağlayıcı "Microsoft" yazıyorsa Windows Update tarafından sürücü yüklenmiş. Windows Update hatalı veya eski sürücü indirebiliyor. Eğer sürücü sağlayıcı "Microsoft" ise internete girmeden güncelleme yapmak gerekecek. Sürücü kurulum dosyasını indir sonra DDU ile sürücüyü sil. Sonra indirdiğin dosyadan internetsiz güncelle. (Sürücüyü kuran dosya .exe uzantılıysa internetsiz kurulabilir. NVIDIA kartta öyle.)

1774382830725.webp

@Klokmka,

GPU, 80 derece üzerindeyse vardır sıkıntı. Şunları yapıp ekran görüntüsü atabilecek misin? Ayarlar > izleme sekmesine gel orada bütün sıcaklık, hız (frekans) ve FPS değerlerini OSD'de göster. Altta görünüyor o tiklenecek. Sonra SS at.

Eki Görüntüle 235334

OCCT Power testi yap. Power testi bütün sistem bileşenlerini aynı anda zorluyor. 5 dakika falan olsun.

Sadece bu oyunda mı sorun var? Başka oyunlarda sorun yaşadın mı?

Anakart + RAM markası nedir?

Yine de Afterburner değerlerini SS at.
Böyle bir açıklama olamaz :) metrik sistemle açıkla CrystalDiskInfo açınca disk sağlığı % kaç?

1774383392573.webp

Hocam en üstteki sıcaklık arkada oyun açıktı bu arada. Güç planı yüksek performansa aldım özel moddaydı sadece bu oyunda değil tüm oyunlarda böyle RAM apacher panther 3200 anakart ASUS Prime A320M-F disk sağlığı %89 gösteriyor.