VenomBey

Başarılı
Arkadaşlar merhaba kafayı yiyeceğim :D. Ekran kartım RX 570 biliyorum biraz eski kaçıyor fakat merak ettiğim şöyle bir durum var.

1775671403539.png

8 GB VRAM'ım var çoğu iyi ekran kartı ile de aynı. Problem ne? Niye 200 FPS'ler alamıyorum.
İşlemci ve RAM:

1775671469767.png

İşlemci mi yükseltmek lazım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba kafayı yiyeceğim :D. Ekran kartım RX 570 biliyorum biraz eski kaçıyor fakat merak ettiğim şöyle bir durum var.

1775671403539.png

8 GB VRAM'ım var çoğu iyi ekran kartı ile de aynı. Problem ne? Niye 200 FPS'ler alamıyorum.
İşlemci ve RAM:

1775671469767.png

İşlemci mi yükseltmek lazım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İşlemci ön belleği çok düşük. 32 MB önbellekli bir işlemci çok rahat 200 FPS gösterir

LoL'de bile stabil 200 FPS ve üzeri değerler istiyorsan, öncelikle işlemcini en azından i5-12400F veya Ryzen 5 5600 seviyesinde güncel bir modele (anakartınla birlikte) yükseltmen gerekiyor. Mevcut işlemcinle grafik ayarlarını en düşüğe çeksen bile işlemci limitine takıldığın için FPS artışı sağlayamazsın.

E5 1660 V3 (i7 5960X) all core 4.3 ghz ile ben rahat 200fps alıyorum, siz nasıl bu kadar düşük alabiliyorsunuz ki?

İşlemciden yapıyordur bence, çünkü ben de de rx 590 performansına denk 570 var.

LoL'de bile stabil 200 FPS ve üzeri değerler istiyorsan, öncelikle işlemcini en azından i5-12400F veya Ryzen 5 5600 seviyesinde güncel bir modele (anakartınla birlikte) yükseltmen gerekiyor. Mevcut işlemcinle grafik ayarlarını en düşüğe çeksen bile işlemci limitine takıldığın için FPS artışı sağlayamazsın.
Ayrıca LoL'de yüksek fps almak saçma zaten, 240FPS'den sonra oyun motoru bozuluyor ve her şey çok garip bir hal alıyor. Karakter etrafa ışınlanıyor falan.

Ayrıca teamfight'larda zaten fps yerlere inecek :D Oyun optimizasyon olarak bozuk.

İşlemci ön belleği çok düşük. 32 MB önbellekli bir işlemci çok rahat 200 FPS gösterir.

Yani hocam 200 FPS mi almam lazım anlamadım.

Oyun içi ayarlardan FPS kilidini sınırsıza ayarlayıp dikey eşitlemeyi kapatın.

Öyle hocam şu anda.

Hocam anakartım https://tr.msi.com/Motherboard/B460M-A-PRO/Specification bu model.

E5 1660 V3 (i7 5960X) all Core 4.3 GHz ile ben rahat 200FPS alıyorum, siz nasıl bu kadar düşük alabiliyorsunuz ki?

İşlemciden yapıyordur bence, çünkü bende de RX 590 performansına denk 570 var.

Ayrıca LoL'de yüksek FPS almak saçma zaten, 240FPS'den sonra oyun motoru bozuluyor ve her şey çok garip bir hal alıyor. Karakter etrafa ışınlanıyor falan.

Ayrıca teamfight'larda zaten FPS yerlere inecek :D oyun optimizasyon olarak bozuk.

Vallahi hocam anlamış değilim bu kadar kötü değildi normalde FPS. GTA 5 bile kaldıran daha doğrusu çoğu oyunu oynatan PC LoL oynatmıyor :D

Öyle hocam şu anda.

Hocam anakartım https://tr.msi.com/Motherboard/B460M-A-PRO/Specification bu model.

Vallahi hocam anlamış değilim bu kadar kötü değildi normalde FPS. GTA 5 bile kaldıran daha doğrusu çoğu oyunu oynatan PC LoL oynatmıyor :D
Aslında burada ne bilgisayarın suçu var ne de oyun ayarlarının. Suç LoL'de. Oyun optimizasyonu BERBAT çünkü.

ARAM'da boş mapte 1200fps veriyor sistemim, ama teamfight giriyoruz fps düşüyor 70lere. 85hz monitorde de bu düşüş belli oluyor yani.

Custom mapler var cslol ile açabileceğin, daha az efektli daha net mapler var belki onlarla bi fps boost yapabilirsin ama bilemiyorum hiç denemedim.

Öyle hocam şu anda.

Online oyunlar ön bellek ve RAM'e yüklenir. Grafik 2. plandadır. Geçen hafta aynı işlemciden bir arkadaşı R5 5600'e geçirttim anakart ile birlikte LoL'de 250 FPS'i görünce dua etmeye başladı.

Aslında burada ne bilgisayarın suçu var ne de oyun ayarlarının. Suç LoL'de. Oyun optimizasyonu BERBAT çünkü.

ARAM'da boş haritada 1200FPS veriyor sistemim ama teamfight giriyoruz FPS düşüyor 70'lere. 85Hz monitorde de bu düşüş belli oluyor yani.

Custom mapler var cslol ile açabileceğin, daha az efektli daha net mapler var belki onlarla bir FPS Boost yapabilirsin ama bilemiyorum hiç denemedim.

Aslında sorun tam olarak bilgisayarda. Hatta tam nokta atışı işlemcide. Cache değeri hatırladığımdanda düşükmüş 12 değil 6 imiş. Önbellek yükseltmek sorunu çözecektir.

1775676625940.webp