RX 570 stok BIOS'ta OCCT 3D Adaptive testinde çöküyor

PlayStation 3

Üstün
Merhaba,

İkinci el RX 570 4 GB aldım. Kartı FurMark, OCCT VRAM ve 3D Adaptive gibi testlere soktum. FurMark'ta 10 dakikalık testte maksimum 74 dereceyi gördü. OCCT VRAM testi de 15 dakika boyunca hata vermedi.

Ancak 3D Adaptive testinde farklı bir durum var. Kart çift BIOS'lu. Stok BIOS ile test sırasında crash hatası verirken OC BIOS ile testleri sorunsuz şekilde tamamlıyor.

Her iki BIOS da diğer testlerde sorun çıkarmıyor. Anlamadığım nokta, stok BIOS'ta neden crash verdiği. OC BIOS'un orijinal olduğunu biliyorum ancak diğer BIOS'u henüz kontrol etmedim.

Sizce sorun ne olabilir?

Yaşlı kartlarda çip zamanla degrade olduğunda, fabrikasyon stok BIOS’taki standart voltaj değerleri artık o frekansları stabil şekilde korumaya yetmeyebilir.

Yaşlı kartlarda çip zamanla degrade olduğunda, fabrikasyon stok BIOS’taki standart voltaj değerleri artık o frekansları stabil şekilde korumaya yetmeyebilir.
İlginç, kart stok halinde problem göremedim. O.C yapıp sıkıntı çıkarmayacaksa iyi.

Stok BIOS orjinal BIOS'u olmayabilir. İmajı buraya atabilir misiniz? Aynı şekilde OC BIOS'u da buraya atabilir misiniz?

OC BIOS direkt çökertmeliydi o zaman. Sonuçta sadece voltajı arttırmıyor, hızını da arttırıyor.

Voltaja kıyasla frekans daha az artıyor olabilir, BIOS'a bakmak lazım tabii gerçekten orijinal BIOS mu o daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…