Elindeki ürün OEM ürün hocam Lenovo'ya ait bir ekran kartı
OEM ürünlerden hiç haz etmem.
BIOS ayarlarından IGPU'yu kapat ve Above 4G Decoding" ve "Re-Size BAR Support gibi bir yazı olması lazım her ikisini enable konumuna getir. BUS ınterface yanındaki soru işareti kısmına bir bas bakalım 1 dakika bir test yapsın ekran kartın bant genişliği X8 3.0 hızında yarı yarıya düşük görünüyor.
Son olarak PTM7950;
Bireysel satıcı güvenirliğini bilmiyorum. Orijinalliğini bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemiyorum sorduğun için link attım.
Ben VBIOS modlaması yaptığım için RX 5700XT için neredeyse birçok şeyi expert kullanıcı olduğumdan biliyorum bu ekran kartını sanırsam 3 yıldır aralıklarla kullandım.
Sıcaklık bir nebze düşürmek için test işlemi yapabilirsin;
1905 MHz 1050mV sonrasında 1905 MHz 1025mV sonrasında 1905 MHz 1000mV gibi testler yapmanı öneririm. Bu oyunlarda epey sıcaklık ve güç tüketimini düşerecektir.
Stabil olup olmadığını da 3DMark timespy testi ile gerçekleştir bu değerleri verdikten sonra testten sorunsuz geçerse %99 stabildir. Senin için voltajı ne kadar düşürebilirsen o kadar iyi olduğunu unutma.
Fan ayarları için de AMD Adrenalin Edition üzerinden bir fotoğraf at bakayım bu ekran kartından önce bu sistemde başka bir ekran kartı kullandın mı? Kullandıysan ekran kartı değiştirdikten sonra format vs attın mı bu bilgileride paylaşırsan daha fazla yardımcı olabilirim.