Görüntü bozulması ve rastgele yeşil çizgilerin görünmesi, birçok sebepten kaynaklanabilir. RX 580 ekran kartınızla ilgili bu sorunlar genellikle aşağıdaki nedenlerden birine dayanıyor olabilir:Ekran kartım RX 580.
Furmark testindeyken görüntüler bozuluyor. Ekranın sağ altında rastgele yeşil çizgiler saliselik şekilde gidip geliyor.
Bu sorun neyden kaynaklı olabilir? Çözümü için ne yapılabilir?
Bunu göz önünde bulundurmak önemli. Sapphire Nitro+ 580 4GB üzerine agresif overclock yapıldığında, UV (undervolting) uygulamak bazen stabilite sorunlarına neden olabilir, özellikle üreticilerin kartları daha yüksek voltaj ve frekansta optimize ettiği durumlarda. UV yapmak, ısınmayı kontrol altında tutabilir fakat dikkatli olunmazsa, işlemci bozulmaları veya performans kaybı yaşanabilir.Hangi modeli kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bir konunuzda UV yapmak istediğinizi gördüm. Üreticiler agresif overclock yaptığı için UV yapmaya çalıştığınızda bozulmalar görebiliyorsunuz. Sapphire Nitro+ 5804GB modelinde aynı sorunu yaşıyordum, UV yapmadan kullanmanızı öneririm. Eğer sıcaklıklarınız fazlaysa voltajla birlikte frekansta düşürün.