Canon

Uzman
Tüm kasayı temizlemeye karar verdim. İşlemci fanı, kasa fanlar, ekran kartı soğutma bloğu, bunların hepsini iyice yıkadım ve iyice de kuruladım (odam sıcak, neminin tamamen gittiğinden emin oldum). PC'ye hepsini özenle taktım ve çalıştırdım. PC ilk açıldığında ekran kartım zaten genelde Max fan hızında çalışır, garipsemedim fakat masaüstüne geldiğimde anladım bir problem olduğunu. AMD driver'ına girip kontrol ettiğimde Max RPM'de çalışan fanlarım 0 RPM olarak gözüküyor ve herhangi bir ayara da cevap vermiyordu. Ekran kartını tekrar söktüm, kurcaladıktan sonra tekrar anakarta bağladım. Bu sefer fanlar komple gitmişti, hiçbiri çalışmıyordu. Kurcalama işlemini bir daha tekrarladım, şu an tek fanla çalışıyor ve garip olan ise fan ayarlarını entegre edebiliyorum, hala 0 RPM gözükmesine rağmen fan ayarlarını tam istediğim gibi kontrol edebiliyorum.

Ekran kartım: Sapphire Nitro+ RX 580 4 GB.

0 rpm olarak gözüküyor ise PWM pininde yani takometrede sıkıntı olabilir. Evde normal silgi varsa soketleri silgi ile temizle derim oksitlenme olmuş olabilir.

0 rpm olarak gözüküyor ise PWM pininde yani takometrede sıkıntı olabilir. Evde normal silgi varsa soketleri silgi ile temizle derim oksitlenme olmuş olabilir.
İşte bana şu pinlerin ne işe yaradığını bile biri yol göstersin. Evde silgim yok, kayıp. En kısa sürede bunu denemek son çaremdi zaten ama tam olarak nokta atışı bir yer söyler misin?

Kablolar soketten ufakta olsa geri gelmis olabilir, soketin icine bak uclar ayni hizada mi?
Evet bu da gerçekten olağan, bunu da deneyeceğim silgiyi aldıktan sonra. Ana sebep bu ise bunu tamirini nasıl yapabilirim, mümkün mü? Pin soketini çıkarmayı denedim ama başarısız oldum, çok zorlamaya korktum.

İşte bana şu pinlerin ne işe yaradığını bile biri yol göstersin. Evde silgim yok, kayıp. En kısa sürede bunu denemek son çaremdi zaten ama tam olarak nokta atışı bir yer söyler misin?

Evet bu da gerçekten olağan, bunu da deneyeceğim silgiyi aldıktan sonra. Ana sebep bu ise bunu tamirini nasıl yapabilirim, mümkün mü? Pin soketini çıkarmayı denedim ama başarısız oldum, çok zorlamaya korktum.
Durumu bilmeden yorum yapmak zor. Eger durum cok vahim degilse soket takili iken kablolari biraz iktirmen cozer gibi.

Durumu bilmeden yorum yapmak zor. Eger durum cok vahim degilse soket takili iken kablolari biraz iktirmen cozer gibi.
Sanırım bunu uzay montaj esnasında denedim, bu silgiyle silme aşamasında bunu yine deneyeceğim.

IMG_20240604_235629.webp
IMG_20240604_235828.webp

Ben pinlerin kablo marifetlerini bilmediğimden sorunu bu kopmuş gibi duran siyah kabloya bağlamıştım. Meğer topraklama imiş.