MPO kapatmak da bu takılmaların önüne geçiyor ama bende hiçbir faydası olmadı maalesef.Geçmiş olsun anlayamadım vallahi dostum. Ben MPO kapatarak çözüldü sanmıştım ancak çözülmemiş, en son kesin çözüm oyunu Steam'den yüklemeyi denedim ve -DX11 ile başlattım, random çökme sorunum çözüldü. Umarım sen de çözersin. Benim sorun DX12 ile alakalıymış.
Çözdüm sayılır bence. Şu an test amaçlı RTX 3060 Ti takılı sistemde. Net olarak RX 6600'e göre çok daha akıcı. Başta aynı AMD gibi shader yüklemesi yapıyor ve FPS drop vs. oluyor ancak 3-5 dk oynadıktan sonra düzeliyor ve akıcı şekilde oynuyorum. AMD ile sanki her oyuna girişimde sıfırdan shader oluşturur gibi takılıp duruyordu. Bazı oyunları gayet akıcı şekilde oynadım ancak bazı oyunlar oynanmayacak kadar micro stuttering yapıyor.
Ha NVIDIA ile hâlâ stuttering yaşadığım oyun var. O da Hellblade. Belirli bir nokta var, zaten videoda da paylaşılmış o kısım. O kısma geldiğim anda takılıyor oyun. Ya oyun bozuk, oyun motoru kaynaklı bir sorun ya da diğer sistem bileşenleriyle alakalı. Ama şunu net olarak söyleyebilirim ki test edilen diğer oyunlarda sıkıntı yok, AMD'ye göre gayet akıcı durumda.
Bundan sonra AMD ekran kartlarını bedava verseler almam. Elektrik faturası israfı bence.