Milyonlarca kullanıcı çünkü bilmiyor RAM miktarının ne kadar önemli olduğunu.
Hocam yardım etmek istiyorsunuz anlıyorum ama milyonlarca kullanıcı gidip 8 GB RAM takıp oyun oynamıyor. Çoğu sistemde şu an 16 GB RAM standart. Gidip konu açın isterseniz, sorun insanlara. Herkes 32-64 GB RAM mi kullanıyor? Hayır konu 16 GB RAM yetersizliği olsa milyonlarca kullanıcı FPS drop yer.

Bugün hâlâ hazır sistemlerin çok çok büyük bölümü 16 GB RAM ile geliyor. RTX 4060 da 128 bit. O niye stutter yemiyor o halde? Aynı mantık. Çürük tez.

Olay NVIDIA / AMD değil, sisteminle alakalı.
Sistemimle alakalı ise benimle aynı kombinasyonu kullanıp drop yemeyen kullanıcılar var. Ki uyumsuz bir sistemse neden satıyorlar o halde? Nereden baksan tutarsızlık. 16 GB RAM + RTX 4060 sistemler neden satılıyor, o da 128 bit ekran kartı. 16 GB RAM ile neden drop yemiyor? Bence yapay zeka kullanıyorsunuz cevaplarda.

Hayır, değildir. Yetersizse bana 32 GB RAM gönderin, eğer problem çözülürse sistemi size hediye edeceğime söz veriyorum. Ya da giderim 32 GB RAM alırım kendi paramla, eğer çözülmezse parasını siz ödersiniz. Bu şekilde anlaşabiliriz. 16 GB RAM yeterlidir. Sanki oynadığım her oyun 30 GB RAM kullanıyor...

Hocam eğer elinizde varsa @Caner Uncu'ya 32 GB RAM gönderebilir misiniz?
Ya RAM kapasitesi ile alakası yok hocam, salla. Sanki her sistemde 32 GB RAM var da ben 16 ile drop yiyorum... 16 GB RAM ile oyun oynayan milyonlarca insan var.

Son düzenleme:
Ben çözümü önerdim ister uygula ister beğenme, ben gördüğümü söylerim çünkü ortada veri var ama siz göremediyseniz yapacak bir şey yok.

İyi sosyaller.

Ben çözümü önerdim ister uygula ister beğenme, ben gördüğümü söylerim ama siz göremediyseniz yapacak bir şey yok.

İyi sosyaller.
Tamam ben de diyorum ki gidip az sonra 32 GB RAM alıp takayım sisteme. Eğer sorunum çözülmezse RAM masrafını karşılayacak mısınız? Durduk yere beni RAM masrafına sokacaksınız çünkü. Çözülmezse parasını isterim. Çözülürse de size sistemi hediye edeceğim, buraya da yazıyorum. Nereden baksan 14 bin lira edecek sistem. Her türlü kârdasınız bence.

Beğenmemekle alakası yok, mantıklı olsa denerim. Sana RTX 4060 da 128 bit ve 8 GB, o niye drop yemiyor 16 GB RAM ile diyorum. Cevap bile veremiyorsun. Yani önerdiğin şeyin bir mantığı yok. Yine de dediğim gibi parasını vereceksen denerim. OK?

Selam, @Caner Uncu

Milyonlarca kullanıcı çünkü bilmiyor RAM miktarının ne kadar önemli olduğunu bu VRAM içinde geçerli, ben veri ile konusuyorum kafamdan sallamıyorum görselde gördüğün gibi RAM miktarı 13GB küsuratlara çıkıyor.

neden RTX 3060 Ti ekran kartı ile stutter olmuyor? ( kıyaslama )​

Şöyle açıklayacağım:
  • RTX 3060 Ti: bu kart veriyolu olarak 256 bit ve bant genişliği olarak 448.0 GB/s yani bu kart verileri daha hızlı işliyor.
  • RX 6600: 128 bit 224.0 GB/s, ikisinin de VRAM boyutu 8 GB ama veriyolu ve hızlı olarak RTX 3060 Ti daha iyi.
Ben sisteminde gördüğümü söylüyorum 2x8GB RAM yetersizdir, veri var ortada görseli gördüm bunu inkar edemeyiz.

Eki Görüntüle 178726

olay NVIDIA / AMD değil, sisteminle alakalı.

Saçmalık.

@Caner Uncu

Ben sizden bir şey istemiyorum, cümleniz sanki polemikli gibi geliyor bana, lütfen çözüme odaklı konuşabilirseniz iyi olur.

Evet eğer ki 32 GB yani 2x16 GB boyuta çıkarsan ve CPU işlem saysına dikkat edersen ve 8 GB VRAM boyutunu aşmadığın sürece, oyun alanında MIN FPS değerini bulup FPS kitleyip tabii monitör Hertz oranınıda FPS değerine göre ayarlaman gerekiyor

Örnek: Harita içinde MIN FPS 160 FPS ise siz bu değeri Hertz olarak 144Hz sabitlemeniz gerekiyor monitördende.

Lütfen çözüme odaklı konuşabilirseniz iyi olur.
Hocam çözüm odaklıyım işte. Ben size diyorum ki, bakın az sonra Vatan'a gidip 32 GB RAM alır gelirim. Maksimum 1 saatimi alır. Önerdiğiniz çözüm eğer işe yaramazsa sizin yüzünüzden nereden baksanız 2.000-2.500 TL masrafım olacak. Bunu sizden talep ederim diyorum. Eğer işe yararsa da size yeni RAM dahil sistemi komple hediye ederim katkınızdan dolayı. Eğer kabul ediyorsanız denerim. Çözümden emin gibi konuşuyorsunuz, sorunu direkt tespit ettiniz. O halde bu kumarı oynayın. Yok yapamam diyorsanız demek ki sallamışsınız ve çözümden emin değilsiniz.

Yapay zekaya yazdırıp çözüm aramışsınız, o da saçmalamış bence.

Soruma hâlâ cevap vermediniz. RTX 4060 + 16 GB RAM neden drop yemiyor? O da 128 bit.

Bugün hâlâ hazır sistemlerin çok çok büyük bölümü 16 GB RAM ile geliyor. RTX 4060 da 128 bit. O niye stutter yemiyor o halde? Aynı mantık. Çürük tez.

Bununla alakası yok. Elimizdeki cihazlardan birisi 16 GB bellek ve 45 W RTX 4050 (ki 96 bit) içeren bir dizüstü. Tertemiz.

Bununla alakası yok. Elimizdeki cihazlardan birisi 16 GB bellek ve 45 W RTX 4050 (ki 96 bit) içeren bir dizüstü. Tertemiz.
Arkadaş yapay zekaya yazıp çözüm üretmeye çalışmış, yapay zeka da ağır saçmalamış. Hayır bir de ''sorunun kaynağı bu'' diye direkt emin konuşuyor. Beni yok yere aşağı yukarı 2.500 TL masrafa sokacak, sorun çözülmeyince de cevap bile vermeden bırakıp gidecek. Eğer sorun 16 GB RAM yetersizliği ise gidip 32 GB RAM alır takarım. Eğer çözülürse sistemi yeni RAM ile birlikte hediye edeceğim, buraya da yazıyorum herkes okuyor. Çözülmezse de RAM masrafını karşıla diyorum, kem küm ediyor.

@Caner Uncu sayın hocam öncesinde yaşadığım bir deneyimden örnek vermek istiyorum. %1 ve %0.1'lerdeki iyileştirmelerden bahsettiniz. 3060 Ti zaten RX6600'den çok daha iyi bir kart. 5600X'ten 5700X3D'ye geçtim %1 ve %0.1'lerim o kadar iyileşmişti ki 5600X ile Hertz değerimden daha yüksek FPS alıyordum 5700X3D ile de daha yüksek almaya devam ettim. Ancak %1 ve %0.1'lerde ki iyileştirmeler oyunu daha akıcı hale getirmişti. Bence bunun azizliği size oyunu daha akıcı getirdiği için sorunun kaynağının AMD olduğunu sanıyorsunuz. Bence 6600 muadili bir kart ile kıyaslama yapılmalıydı.

@Caner Uncu

Ön yargılı bir karakteriniz var sizin, ben neden yapay zeka ile yazdırayım ve iyi Prompt bilmen lazım yazdıra bilmen için bu konumuz değil.

Ben yaklaşık 200 300 arası PC'ye bağlanıp ilgili optimizasyonlar yapıp insanların sorunlarını DC üzerinden anlatıp nasıl bir yol çizmesi gerektiğini söylerdim ama burada bu işler böyle olmuyor sanırım herkes nedense ön yargılı.

Ben yapılması gerekenleri söyledim siz uygularsınız veya uygulamazsınız bilemem.

Teşekkür ederim seninle muhabbetimiz için.

İyi Sosyaller.

Son düzenleme: