RX 6600 Valorant FPS düşüşü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emrbsttn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 437
  • Etiketler Etiketler
    fps
1 FPS değerlerine bak stuttering olabilir.

Deniyorum hemen

1 FPS değerlerine bak stuttering olabilir.

Bu arada şunu fark ettim ekran kartı driverini silip yeni bir driver yüklediğimde takılmalar çoğalıyor ama oyunu oynadıkça o takılmalar azalıyor.

Deniyorum hemen

Bu arada şunu fark ettim ekran kartı driverini silip yeni bir driver yüklediğimde takılmalar çoğalıyor ama oyunu oynadıkça o takılmalar azalıyor.
Surucu degistiginde doku onbellegi sifirlaniyor ve oynadiginizda yeniden olusuyor. Sonraki oynayislarinizda da takilma azaliyor ya da kalmiyor.

Düzeltme yolu yok yani şu an ara sıra takılıyor can sıkıcı bir durum.

Delta Force oyununda(UE4 kullanıyor) benzer sorunu AMD kartlar çok yaşıyordu. AMD 24.8.1 sürücüsüne geri dönünce takılmalar azalıyordu.

Ayrıca Resizebar'ı kapatmak(BIOS ayarlarından) da AMD bu takılma sorununu azaltıyor.

MSI Afterburner ile değerlere bakıyorsan, onda da bazı ayarlar bozuyor. Afterburneri oyun oynarken kullanmamak en ideali.

Bunun dışında diğer sistem özellikleriniz nedir? (Anakart marka ve model, bellekler, SSD marka ve model)

ASUS A320M-K
XPG 16 GB 3200 MHz.
WD Green M.2 SSD.

ReSize BAR kapatıp deneyeceğim o da olmazsa ekran kartını Pro sürüm yapacağım. Birkaç yerde Pro yükleyince düzeleni gördüm belki bende de işe yarar.

Ayrıca bağlantıdan BIOS, LAN ve Audio sürücülerini de güncelleyin.

Chipset sürücüsünü bağlantıdan güncelleyin.

SSD firmware güncellemesi olup olmadığını kontrol edin.

Ayrıca CrystalDiskInfo yazılımı ile SSD sağlık durumuna bakın. Sorun varsa görsel de paylaşabilirsiniz.

Bellek tüketimini kontrol edin. Arka planda gereksiz uygulama falan varsa kapatın. Başlangıç öğelerini azaltın.

Bağlantıda ayrıca önerdiğim güncelleme ve temizlik işlemlerini yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…