Çözüldü RX 6600 ve Ryzen 5 5600 için 550W PSU yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GotfnX

Uzman
Aklımda ASUS TUF 550W modeli var sizce alınır mı?

Çözüm
Yeterlidir, yerinde kaliteli bir 450W PSU bile besler o sistemi. TUF 550 rahatlıkla kaldıracaktır.
600W olsa iyi olur muş, tam modeli atarsanız inceleyelim. Sadece watt tek başına yeterli olmuyor, bronz, gümüş sertifikaları da önemli.
600W, Bronz, gümüş sertifikalarinin tam olarak alakasını söyler misiniz? O sisteme 450W bile fazla gelecek zaten.
O sertifikalar da verimliliği ifade ediyor diye biliyorum. Ne alakası var? @Oreki , @Andar Han hocamlar daha detayli bilgi verebilirler. Benim bildiğim sertifikalarin korumayla cok alakali olmadigi.

Sistem özelliklerini dikkatli okuyamamışım benim hatam ama verimlilik gerçekten etki ediyor.

Aklımda ASUS TUF 550W modeli var sizce alınır mı?
Yerine XPG Pylon 750B oneririm. Daha mantikli bir tercih olur. 1500 civarina A550BN yakalarsaniz da ucuza alternatif olarak o da olabilir fakat benim tercihim Pylon'dan yana olurdu. @Smmmhunter

Son düzenleme:
Yerine XPG Pylon 750B oneririm. Daha mantikli bir tercih olur. 1500 civarina A550BN yakalarsaniz da ucuza alternatif olarak o da olabilir fakat benim tercihim Pylon'dan yana olurdu. @Smmmhunter
Pylon olur hocam, yeriz yeriz. TUF'ın fiyatlara baktım ve asla değmez.

@GotfnX, 550W yeterlidir ama bütçeniz varsa 650W alıp ileride yükseltme vs yaparsanız diye alabilirsinizde mesela benim sistemime seneler önce 450 500W yetiyordu 600W almıştım ileriye dönük olsun diye şu an da upragade yaptım ama dediğim gibi 550W da işinizi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…