TheKai

Başarılı
Merhaba. Oyun oynarken görüntü birden gitti ve arkadaki sesler drrr diye gelmeye başladı. PC'yi tekrar açtım yine denedim yine aynı şekilde kapandı ve tekrar açmayı denediğimde hiç görüntü gelmedi. Ekran kartı pin kablosunu çıkartıp taktım ve tekrar açtım bu sefer görüntü geldi. İlk önce OCCT PSU testi yaptım herhangi bir kapanma olmadı sonra ise ekran kartı testi yaptım başlar başlamaz görüntü gitti. Ve şu an açmaya çalıştığımda görüntü gelmiyior. Uzun zaman önce yine aynı sorunla karşılaşmıştım fakat görüntü gelmeme gibi bir sorun yoktu. Birden gidiyordu sadece ve PSU'yu garantiye yollamıştım fakat PSU'da bir sorun olmadığını söyleyip geri gönderdiler.
Ve geldiğinde sorunsuz çalışıyordu fakat şimdi tekrar aynı hatayı verdi sorun ekran kartında olabilir mi? Ne yapmam gerek?

Sistem özelliklerim:
i5-12400F
Gamepower 650W PSU.
16 GB RAM.
RX6700.
H610M-H

Hocam sürücü sorunu olabilir mi peki tekrar kaldırıp yüklesem veya BIOS güncellesem düzelebilir mi?

Bir temiz format atın belki sistemde kararsızlık vardır. Sonuçta 1 sene olmuş. Bir temiz format atıp tekrar deneyin.

Ucuz yollu deneyelim. Demek ki sorun ekran kartında değil PSU da da değil 2 suçluyu eledik.

Bir temiz format atın belki sistemde kararsızlık vardır. Sonuçta 1 sene olmuş. Bir temiz format atıp tekrar deneyin.

Ucuz yollu deneyelim. Demek ki sorun ekran kartında değil PSU da da değil 2 suçluyu eledik.

Güç kaynağı da daha önce gidip geldi garantiye bu hatayı verdiğinde fakat geldiğinde 3 ay bir süre içinde kullanabildim.

Dosya Ekleri

• 9942e249-bea4-11ee-a2cf-005056b03705.webp
    9942e249-bea4-11ee-a2cf-005056b03705.webp
    647,2 KB · Görüntüleme: 64
  • 40098a9d-be99-11ee-a2cf-005056b03705.webp
    40098a9d-be99-11ee-a2cf-005056b03705.webp
    270,3 KB · Görüntüleme: 70
50dk test etmiş. PSU sağlam. Vallahi bilmiyorum. Siz bir format atın en iyisi bir şansımızı deneyelim.

Hocam formatla düzeleceğini sanmıyorum anakartın sorun çıkarma ihtimali var mı bilmiyorum fakat cidden çok sıkıntılı bir durum çünkü sıfır alınmış bir sistem ve daha 1 senesi yeni doldu.
Bence BIOS güncellemem gerek veya kartın sürücülerini DDU ile silip tekrar kurmam gerek.
Anlamadığım diğer şey ise PSU garantiden geldikten sonra bilgisayarın 3 ay sorunsuz çalışması.

Hocam formatla düzeleceğini sanmıyorum anakartın sorun çıkarma ihtimali var mı bilmiyorum fakat cidden çok sıkıntılı bir durum çünkü sıfır alınmış bir sistem ve daha 1 senesi yeni doldu.
Bence BIOS güncellemem gerek veya kartın sürücülerini DDU ile silip tekrar kurmam gerek.
Anlamadığım diğer şey ise PSU garantiden geldikten sonra bilgisayarın 3 ay sorunsuz çalışması.

Benim beynim yandı. Bozuluyor, tamircide çalışıyor geliyor 3 ay çalışıp tekrar bozuluyor. Tamire giden araba gibi aynı. Size yeni PSU alın desem o da işe yaramazsa kendimi kötü hissedeceğim. Bence bir bilgisayarcıya gidin ve geçici PSU taktırın. Eğer sorun düzelirse ya o PSU'yu alın ya da tamam abi diyerek iade edin. ASUS veya MSI veya FSP falan alın.

Benim beynim yandı. Bozuluyor, tamircide çalışıyor geliyor 3 ay çalışıp tekrar bozuluyor. Tamire giden araba gibi aynı. Size yeni PSU alın desem o da işe yaramazsa kendimi kötü hissedeceğim. Bence bir bilgisayarcıya gidin ve geçici PSU taktırın. Eğer sorun düzelirse ya o PSU'yu alın ya da tamam abi diyerek iade edin. ASUS veya MSI veya FSP falan alın.

Her türlü şeyi deneyeceğim hocam yeter ki düzelsin yapacak bir şey yok.

Merhaba RAM'in birini söküp öyle denedim şu an sorunsuz çalışıyor ne yapmam gerek RAM'i garantiye göndereyim mi?

Her türlü şeyi deneyeceğim hocam yeter ki düzelsin yapacak bir şey yok.

Merhaba RAM'in birini söküp öyle denedim şu an sorunsuz çalışıyor ne yapmam gerek RAM'i garantiye göndereyim?

Düzeltme: Böyle de kapandı format deneyeceğim.

Hocam şu an hiç ekran gelmiyor.

@Recep Baltaş hocam lütfen bakın kafayı yiyeceğim bu sorun yüzünden.

Son düzenleme: