Bazı oyunlarda FPS düşmesi almayı geçtim, PC'de FPS düşmesi değil ama Alt Tab atınca falan ekranın yarısında Alt Tab'dan önce ki ekran yarısında da yeni ekran falan gözüküyor. Bozulma oluyor yani. Ayrıca arada bir herhangi bir şeyi yukarıdan aşağı kaydırırken falan da ekran kasıyor. Display'den midir, SSD'den midir neden anlamadım. Sistemim RX 6700, Ryzen 5 5600 ve 2x8GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ekran kartı kronik sorunu, driver değiştirince de düzelmiyor maalesef.

@Freezzy 👎 atmak yerine problem için çözüm öner de bari konu sahibinin işine yarasın. Doğru ya hiç bir çözümü yok bu sorunun, sen de haklısın.

Son düzenleme:

@Freezzy 👎 atmak yerine problemlem için çözüm öner de bari konu sahibinin işine yarasın. Doğru ya hiçbir çözümü yok bu sorunun, sen de haklısın.

Benim AMD ekran kartımda böyle bir sorun yoktu, bence konu sahibinin sisteminde başka bir sorun var.

@Freezzy 👎 atmak yerine problem için çözüm öner de bari konu sahibinin işine yarasın. Doğru ya hiç bir çözümü yok bu sorunun, sen de haklısın.

Senin dediğine göre sağlam kartları da değiştirmek lazım. Sonra vay efendim niye linç yedim.

Benim AMD ekran kartımda böyle bir sorun yoktu, bence konu sahibinin sisteminde başka bir sorun var.
Senin AMD ekran kartında sorun olmaması AMD ekran kartlarını sorunsuz yapmıyor maalesef. AMD ekran kartları (özellikle 6000 serisi ve öncesi) sorunlu ve bu sorun %99 ekran kartından kaynaklanıyor, çözenler de genellikle NVIDIA'ya geçerek çözüyor bu problemi.

Senin dediğine göre sağlam kartları da değiştirmek lazım. Sonra vay efendim niye linç yedim.
Kart sağlam olmadığı için problem yaşatıyor zaten?

Senin AMD ekran kartında sorun olmaması AMD ekran kartlarını sorunsuz yapmıyor maalesef. AMD ekran kartları (özellikle 6000 serisi ve öncesi) sorunlu ve bu sorun %99 ekran kartından kaynaklanıyor, çözenler de genellikle NVIDIA'ya geçerek çözüyor bu problemi.

Kart sağlam olmadığı için problem yaşatıyor zaten?

Ne olursa olsun AMD ekran kartı kronik diyerek genelleme yapman yanlış, Ayrıca benim kart 5600 XT'ydi. Sadece WattMan hatalarıyla karşılaşıyordum.

Ne olursa olsun AMD ekran kartı kronik diyerek genelleme yapman yanlış, Ayrıca benim kart 5600 XT'ydi. Sadece WattMan hatalarıyla karşılaşıyordum.
5000 serisinde WattMan hataları kronik, 6000 serisinde de WattMan daha az ama konudaki problemler daha ağırlıklı, diğer serilerde de türlü türlü problemler var, bu bir gerçek. Genel olarak problemli kartlar olduğu için genelleme yaptım.