Çift işletim sistemi kullanmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla önceden RX 6700 XT modeline macOS desteği yoktu, biraz araştırdım nootrx ile kartı tanıtabiliyorsun diyorlar. Performansı nasıl olur kartın? Oyun oynamak gibi bir derdim yok, zaten oyunu Windows'ta oynarım. Hala tam desteği yok mu kartın? Normal kullanımda nasıl bir deneyim yaşarım?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Benim kullandığım EFI'yi kullanabilir. İşlemci ve ekran kartımız aynı.Unutmuşum, kusura bakmayın. Şimdi yapacağınız ilk işlem şu.
En güncel sürüm istediğinizi varsayıyorum.
Osxinfo Sonoma 14.0.raw.zip
drive.google.com
osxinfo'nun Sonoma imajını indirip BalenaEtcher programı ile USB belleğe yazdırmanız gerek.
Sonra USB'yi çıkarıp takın EFI kısmı görünecek Windows'ta. Onun içine size bir EFI bulacağım onu atacaksınız. Ben bulurken imajı indirip yazdırın siz.
Ryzentosh OpenCore 0.9.5 Core 6
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
Boot listesinde hem Windows hem de OpenCore EFI Bootloader'i gözükecektir.@umut Tamam teşekkürler. Çift işletim sistemi olmasını istiyorum kapatıp açarken bu seçebilecek miyim orası önemli benim için?
Bu EFI'yi kopyalayıp deneyin bakalım, sisteminize en yakın bunu buldum.
Olmadı, düz Ryzentosh'la deneyin. Kurulum ekranına gelebiliyor musunuz görelim.
Ryzentosh
EFI
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
Olmadı, düz Ryzentosh'la deneyin. Kurulum ekranına gelebiliyor musunuz görelim.
Ryzentosh
Evet bu mantıklı, böyle yap. Ayrı diske mi kuracaksın aynı diske mi?Benim kullandığım EFI'yi kullanabilir. İşlemci ve ekran kartımız aynı.
![]()
Ryzentosh OpenCore 0.9.5 Core 6
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.www.mediafire.com
Boot listesinde hem Windows hem de OpenCore EFI Bootloader'i gözükecektir.
Windows 11 SSD'ye kurulu? Bunu nasıl yapmam gerek?
İşte SSD'nin içine bölüp mü kuracaksın yoksa harici bir HDD'ye falan mı? Bu arada tavsiyem ilk başta bence HDD'ye kurmak daha mantıklı. Eğer varsa öyle boşta duran bir HDD falan. Bi' denersin hoşuna giderse SSD bölümlemeyle uğraşırsın, ama yoksa bölümlemen gerek SSD'yi.Windows 11 SSD'ye kurulu? Bunu nasıl yapmam gerek?
SSD 120 GB. HDD 1 TB ve 2 TB da taşınabilir HDD var. Her iki HDD'de oyunlar kurulu. SSD'ye kursak ne kadar yer kaplar?İşte SSD'nin içine bölüp mü kuracaksın yoksa harici bir HDD'ye falan mı?
SSD'ye kurmak istiyorsan en az 40-50GB yer gerek düzgün çalışabilmesi için ki bence o bile yetmez sana kullanımda, o kadarını da bölmen zor zaten. O yüzden ben de ikinci bir HDD'ye kurdum. İstersen denemelik oyunları diğer HDD'ye alabilirsin ya da o 146GB'lık HDD bölümüne kurabilirsin. Bende de aynı kombinasyon var işte dediğim gibi. Ama en başta HDD falan düşünmeyip kurulum ekranına gelmeye bak sen. Hata almayalım da diski çözeriz.SSD 120 GB. HDD 1 TB ve 2 TB da taşınabilir HDD var. Her iki HDD'de oyunlar kurulu. SSD'ye kursak ne kadar yer kaplar?
Eki Görüntüle 10625
Orayı düşünüyorum bende. Benim flash belleğim 16 GB BalenaEtcher için yeterli değil herhalde. Bunu hesaba katamadım ya özür dilerim.
Şöyle bir şey yazıyor.
Hocam özür dilemenize gerek yok, 32 GB bellek gerekiyor son sürüm için en az. Bir ya da iki eski sürümü deneyebilirsiniz Ventura ya da Monterey AMD Intel kurulum imajı diye aratın çıkar.Orayı düşünüyorum bende. Benim flash belleğim 16 GB BalenaEtcher için yeterli değil herhalde. Bunu hesaba katamadım ya özür dilerim.
Eki Görüntüle 10630
Şöyle bir şey yazıyor.
Yok dilerim o kadar uğraştırdım en başından sormam lazımdı flash belleği hiç aklıma gelmedi. Teşekkürler.
Çok fark var mı Sonoma 14 ile?Ventura ya da Monterey AMD Intel kurulum imajı diye aratın çıkar.
Bana kalırsa Ventura'yla arasında hiç fark yok ve Ventura için 16GB USB yeterli yazılmış. Onu kurun.Yok dilerim o kadar uğraştırdım en başından sormam lazımdı flash belleği hiç aklıma gelmedi. Teşekkürler.
Çok fark var mı Sonoma 14 ile?
Taptaze Yusuf hocamın imajı:
macOS Ventura 13.4 (22F66) Created by yusufklncc.zip
drive.google.com