Çift işletim sistemi kullanmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla önceden RX 6700 XT modeline macOS desteği yoktu, biraz araştırdım nootrx ile kartı tanıtabiliyorsun diyorlar. Performansı nasıl olur kartın? Oyun oynamak gibi bir derdim yok, zaten oyunu Windows'ta oynarım. Hala tam desteği yok mu kartın? Normal kullanımda nasıl bir deneyim yaşarım?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Şu anda USB hazır. Halihazırda olan BIOS ayarlarını kaydet, sonra BIOS ayarlarını sıfırla. Sonra bu ayarları uygula;
- Devre Dışı;
- Fast Boot
- Secure Boot
- Serial/COM Port
- Parallel Port
- CSM
- Above 4G decoding ve Resizable bar
- Etkin;
- XMP
- EHCI/XHCI Hand-off
- OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
- SATA Mode: AHCI
O EFI içerisinde gerekli sürücüler var. Başka EFI ile hata alman olası. Sana verdiğimiz EFI'yi attın, değil mi?
EFI bir tane attınız zaten onu attım.
- Makaleler
- 4
RyzenTosh olan EFI ise başlayabilirsin. Dediğim BIOS ayarlarını yap ve USB'den boot et. USB direkt gözükmeli boot listesinde. Ama öncesinde Windows'ta vereceğin alanı ayır ve ExFAT olarak düzenle.
- Makaleler
- 4
Load Optimized Defaults yapıp benim verdiğim ayarları yapın, sonra da save changed & exit yapın. EFI üzerinde seçmeniz gereken otomatik seçilip açılacak.Eki Görüntüle 10648
Şöyle bir ekran var. İlk önce save changese bastım kaydedip çıktım. Şimdi discard seçeneğine mi tıklayacağım. Yanlış yapmamışımdır umarım.
Neyse yarına kalsın geç oldu.
Mümkünse Reset NVRAM'ı kullanmayın eğer deneyecekseniz şimdi. Benim EFI'mdeki bootloaderi sildi o seçim. Live ISO ile bootloader kurmak zorunda kalmıştım Linux'u açabilmek için. Windowsla beraber hiç denemedim bunu, Windows'da kurtarmak daha zor olabilir. Yarın bilen arkadaşlar bilgilendirir o konuda.
- Makaleler
- 25
Tüm bu yazılar yerine birkaç Ryzentosh veya Hackintosh kurulum videosu izlemen daha mantıklı bir karar olur. Birisine sıfırdan UEFI Windows kurulumunu anlatmaya döndü olay.
- Makaleler
- 4
Yani kurarken EFI'mi sildi Reset NVRAM. Asıl kullandığım Linux'u açamaz oldum. Linux olduğu için chroot ile çok rahat yeniden bootloader'imi kurdum ama Windows olsaydı? Yani insanların mağdur olmasını istemiyorum.Tüm bu yazılar yerine birkaç Ryzentosh veya Hackintosh kurulum videosu izlemen daha mantıklı bir karar olur. Birisine sıfırdan UEFI Windows kurulumunu anlatmaya döndü olay.