ali4747

Uzman
Selam. AMD Radeon ekran kartı kullanıyor PC ve arada bir anda donuyor. fare çalışıyor ama tepki vermiyor. Google'da takılırken oluyor bu durum. Anlamadığım konu, ekran kartı burada %-1 gösteriyor sebebi nedir? Donma esnasında disk1 %0.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ekran kartı AMD Radeon RX6750 XT, işlemci Ryzen 5 5600, anakart ASUS PRIME B450M-A II ve 32 GB RAM.

image1.webp
image0.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarayıcıda takılırken oluyorsa, MPO (Multiplane Overlay) denen illet yüzünden oluyor. AMD ile ilgili bir sorun değil Nvidia kartlarda da sıkıntı çıkıyor.

MPO-GPU-FIX indirip MPO Fix kutucuğunu işaretlersen sorunun %98 düzelir.

1721548344563.webp

Tarayıcıda takılırken oluyorsa, MPO (multiplane overlay) denen illet yüzünden oluyor. AMD ile ilgili bir sorun değil NVIDIA kartlarda da sıkıntı çıkıyor.

MPO-GPU-FIX indirip MPO fix kutucuğunu işaretlersen sorunun %98 düzelir.

Eki Görüntüle 67433

RX6600 Twitch, Kick vb yayın sitelerine girerken, YouTube'da dolanırken veya videoları tam ekrana aldığın zaman, edit programları kullanırken bazen de gündelik kullanımda 2 3 saniyelik donmanın bu konuyla ilgisi olabilir mi? AMD Patch Notes takip ediyorum bu duruma çözüm bulamadı RX 6600'de yaşanan bir sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX6600 Twitch, Kick vb yayın sitelerine girerken, YouTube'da dolanırken veya videoları tam ekrana aldığın zaman, edit programları kullanırken bazen de gündelik kullanımda 2 3 saniyelik donmanın bu konuyla ilgisi olabilir mi? AMD Patch Notes takip ediyorum bu duruma çözüm bulamadı RX 6600'de yaşanan bir sorun.
Büyük ihtimal olabilir, deneyebilirsin. AMD ile ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü Nvidia kartlar da MPO ayarı yüzünden bu tür sorunlara maruz kalıyor. Microsoft'un çıkardığı boş beleş bir ayar.

Normal değil tabii ki. Windows sürümünüz nedir? AMD sürücü sürümü de belirtin.

Windows 10. ekran kartı ise 24.7.1

Windows 10. ekran kartı ise 24.7.1 @Recep Baltaş

Selam Recep abi bu konuda yardımcı olur musun musait olduğunda çünkü bu donmalar gün içinde çok fazla olmaya başladı. Çok fazla oluyor PC'yi resmen kullanamıyorum. Bir şey açtığımda bir anda donuyor hep. İşimi de yapamıyorum. @Recep Baltaş

@Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-02 114756.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-02 114756.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 65
  • Ekran görüntüsü 2024-08-02 114756.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-02 114756.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 69
  • image0.webp
    image0.webp
    561,2 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Eğer imkanın varsa git dual boot ikinci bir işletim sistemi kur ve sorun olacak mı bak, mesela Linux Mint kur arkada çalışan çok şey olmasın ki donanımda sorun olmadığından emin ol için rahatlasın. Bence arkaplanda çalışan otomatik başlatmalı işlemlerden biri her şeyi berbat ediyor ama hangisi olduğunu arayıp bulman lazım. Mavi ekran falan da olmadığı için bakıp hee şu çökmüş denilebilecek bir döküm dosyayı paylaşmamışsın, tüm başlangıç işlemlerini görev yöneticisinden kapat sonra bilgisayarı yeniden başlat her açtığında yeni bir başlangıç işlemi ekle listeden. Eminim daha kolay yolu vardır bunun sebebini bulmanın fakat 2 haftadır falan konun açık sürekli öne çıkarıyorsun kimse bakmıyor, kendin el yordamıyla bulmayı denemek dışında çare yok.

Eğer imkanın varsa git Dual boot ikinci bir işletim sistemi kur ve sorun olacak mı bak, mesela Linux Mint kur arkada çalışan çok şey olmasın ki donanımda sorun olmadığından emin ol için rahatlasın. Bence arka planda çalışan otomatik başlatmalı işlemlerden biri her şeyi berbat ediyor ama hangisi olduğunu arayıp bulman lazım. Mavi ekran falan da olmadığı için bakıp hee şu çökmüş denilebilecek bir döküm dosyayı paylaşmamışsın, tüm başlangıç işlemlerini Görev Yöneticisi'nden kapat sonra bilgisayarı yeniden başlat her açtığında yeni bir başlangıç işlemi ekle listeden. Eminim daha kolay yolu vardır bunun sebebini bulmanın fakat 2 haftadır falan konun açık sürekli öne çıkarıyorsun kimse bakmıyor, kendin el yordamıyla bulmayı denemek dışında çare yok. Du.

Dual boot yapamam imkanım yok bir ara FC 24 girince mavi ekran hatası veriyordu oyundan çıkınca daha sonra düzelmişti. Ama bir de AI Suite hatası da veriyor bayağıdır şu an kullanamıyorum. Bu sorun kimse çözüm bulamadı mı diğer forumlara da baktım kimse cevap vermiyor bu sorunu yazan kişilere bun sorunu kimse bilmiyor mu şimdi.