Eski oyunlarda durumu bilmiyorum lakin 800 MHz birden saat hızını düşürmeni tavsiye etmem. 100 veya 200 MHz daha aşağıdaki frekans olabilir fakat ben genellikle frekans düşürmeden ve asla Power limit ile oynamadan voltaj düşürebildiğim kadar düşürmeye çalışırım.
Tüm ekran kartları o çip ile en kötü silikona sahip frekans ve voltaja göre ölçeklenir. AMD bütün grafik kartlarında aynısını yapar ki asla ve asla frekans ve voltaj çok kötü silikon gelse de hiçbir zaman sorun oluşturmaz. O sebeple vadedilen hızları değiştirmeden voltaj düşürmek benim için daha anlamlı oluyor hem sıcaklık düşüyor hem güç tüketimi düşüyor. Bu sayede yüksek frekanslarda daha uzun vadede kalıyor.
Örnek veriyorum bazı R5 3600 işlemciler 4.6 GHz 1.25V yapabilirken bazıları 4.2 GHz için 1.37V bile yapamaz.
Bir örnek daha RX 5700XT ile 1975 MHz 975mV yapabilirken farklı marka RX 5700XT ile 1975 MHz'de 1060mV altına düşüremiyorum. Silikon kalitesi burada devreye giriyor. Yoksa fabrika çıkışı 1.9 GHz için 1.2V isteyecek şekilde bir grafik kartıdır. Ben inanılmaz kötü bir silikona denk gelmeme rağmen 1.9 GHz için 1.2V altına düşemeyen bir RX 5700XT görmedim o kadar dengesiz hazırlanılmış.