Bazı manufacturerlar fabrika çıkışı OC li gönderiyorlar ama bu kadar ısınma yapması beklenmez, onlar bunun için ayarlıyor zaten.
1753221498878.webp

Şu kısmın ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Çok büyük ihtimal kartınız sessiz modda çalışıyor, fan eğrisi düzgün yapılmamış.

Performansa göre ayarlıyor her şeyi.
Tamam da oyunlarda işe yarar o. FurMark gerçek bir oyun ortamı olmadığından etkisiz kalır. Bir de HYPR-RX denilen plan sadece yazılımsal teknolojileri açar, (Anti-Lag, AFMF, Boost, Chill) kartın güç limitine, frekans hızlarına ve fan eğrisine hiçbir etkisi olmaz. Yani arkadaşın yaşadığı muhtemel thermal throttling'i çözmeyecektir. Thermal throttling'e girmese, sınırda kalsa bile artan her derece düşen bir performans demektir. https://www.mirabilisdesign.com/adaptive-voltage-frequency-scaling/ AVFS teknolojisi olarak geçiyor.

Son düzenleme:
Tamam da oyunlarda işe yarar o. FurMark gerçek bir oyun ortamı olmadığından etkisiz kalır. Bir de hypr-RX denilen plan sadece yazılımsal teknolojileri açar, (anti-lag, AFMF, Boost, chill) kartın güç limitine, frekans hızlarına ve fan eğrisine hiçbir etkisi olmaz. Yani arkadaşın yaşadığı muhtemel thermal Throttling'i çözmeyecektir.

Ben Gigabyte Control Center indirdiğimde otomatik olarak OC yapmış sildigim halde düzelmedi ben AMD'den plani devre dışı bırakıp aktif edince düzelmişti ondan dedim.