achilleus

Üyecik
Ekran kartım RX6800. Basit oyunlarda bunu yapmıyor. The Last of Us Part II BF1 tarzı oyunlarda bilgisayar siyah ekran oluyor, deli gibi fan açıyor bunun sıcaklık kaynaklı olduğunu düşündüğüm için manuel fan ayarı yaptım ve bu sorun çözüldü rahatlıkla oynadım.

Sıcaklıktan kastımda 70 dereceye falan geldiğinde kapanıyor :D. Ekran kartını 1.5 sene önce almıştım ilk aldığımdan beri yapıyor bunu ama sorunu kendimce çözdüğüm için garantiye göndermedim. Şimdi sistemi yükseltmeyi düşünüyorum satacağım ve sattığım kişiye bunu anlatamam sıkıntılı diye almaz zaten. Bu konuda herhangi bir çözüm var mı yoksa garantiye mi göndereyim yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım RX6800. basit oyunlarda bunu yapmıyor. The Last of Us Part II BF1 tarzı oyunlarda bilgisayar siyah ekran oluyor, deli gibi fan açıyor bunun sıcaklık kaynaklı olduğunu düşündüğüm için manuel fan ayarı yaptım ve bu sorun çözüldü rahatlıkla oynadım.

Sıcaklıktan kastımda 70 dereceye falan geldiğinde kapanıyor :D. Ekran kartını 1.5 sene önce almıştım ilk aldığımdan beri yapıyor bunu ama sorunu kendimce çözdüğüm için garantiye göndermedim. Şimdi sistemi yükseltmeyi düşünüyorum satacağım ve sattığım kişiye bunu anlatamam sıkıntılı diye almaz zaten. Bu konuda herhangi bir çözüm var mı yoksa garantiye mi göndereyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam PSU kaynaklı olma ihtimali çok yüksek farklı bir PSU nuz varsa takıp deneyebilir misiniz?

Ekran kartım RX6800. Basit oyunlarda bunu yapmıyor. The Last of Us Part II BF1 tarzı oyunlarda bilgisayar siyah ekran oluyor, deli gibi fan açıyor bunun sıcaklık kaynaklı olduğunu düşündüğüm için manuel fan ayarı yaptım ve bu sorun çözüldü rahatlıkla oynadım.

Sıcaklıktan kastımda 70 dereceye falan geldiğinde kapanıyor :D. Ekran kartını 1.5 sene önce almıştım ilk aldığımdan beri yapıyor bunu ama sorunu kendimce çözdüğüm için garantiye göndermedim. Şimdi sistemi yükseltmeyi düşünüyorum satacağım ve sattığım kişiye bunu anlatamam sıkıntılı diye almaz zaten. Bu konuda herhangi bir çözüm var mı yoksa garantiye mi göndereyim yardımcı olursanız çok sevinirim
Stok fan ayarlarına alın, daha sonra MSI Afterburner üzerinden sıcaklık ve güç limitlerini yükseltip deneyin.

Hocam PSU kaynaklı olma ihtimali çok yüksek farklı bir PSU nuz varsa takıp deneyebilir misiniz?
Hocam bu neden custom fan ayarı yapılınca düzeldiğini açıklamıyor ama.

Hotspot derecesinden kaynaklı kapanıyor yüksek ihtimalle. Kartınızın Hotspot sıcaklığı nedir? Kendiniz herhangi bir macun uyguladınız mı pump-out yapan kalitesiz bir şey yaptıysanız normal. Kart kendini korumaya almak için yapıyor olabilir hotspot sıcaklığını kontrol ediniz.

Hotspot derecesinden kaynaklı kapanıyor yüksek ihtimalle. Kartınızın Hotspot sıcaklığı nedir? Kendiniz herhangi bir macun uyguladınız mı pump-out yapan kalitesiz bir şey yaptıysanız normal. Kart kendini korumaya almak için yapıyor olabilir hotspot sıcaklığını kontrol ediniz.
yok hayır herhangi bi şey uygulamadım ama ilk aldığım günden beri bu mevcut. evet hotspotdan dolayı olduğunu düşündüğüm için zaten manuel fan ayarıyla çözdüm

Bak bu aklıma gelmedi. :unsure:

Hotspot derecesinden kaynaklı kapanıyor yüksek ihtimallekran kartınızın hotspot sıcaklığı nedir? Kendiniz herhangi bir macun uyguladınız mı pump-out yapan kalitesiz bir şey yaptıysanız normal. Kart kendini korumaya almak için yapıyor olabilir hotspot sıcaklığını kontrol ediniz.

70 derecede hotspot dan kartın kendini korumak için kapanma ihtimali yok hocam.