Ben PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hotspot sıcaklığı dediğimiz şey kartın işlemcisi etrafındaki komponentlerin sıcaklığı oluyor. PSU marka modeliniz nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?Kasanın içinde dahili psu powerboost vk-t01b 650w+80 kartın modelide xfx speedster rx6800
@achilleus,
powerboost vk-t01b 650w+80Ben PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Hotspot sıcaklığı dediğimiz şey kartın işlemcisi etrafındaki komponentlerin sıcaklığı oluyor. PSU marka modeliniz nedir?
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Macun pump-out yaptıysa kesinlikle hotspot kaynaklıdır. Bende macunumu uzun süredir yenilemiyorum GPU sıcaklığı 69-70 olmasına rağmen hotspot 100-105 dereceleri görebiliyordu. Hotspot'un max tempi genelde zaten 110 falandır kendini korumaya alarak çözüyordur fanı fulleyince düzeldiyse büyük ihtimalle hotspot kaynaklıdır.70 derecede hotspot dan kartın kendini korumak için kapanma ihtimali yok hocam.
ama ilk 0 aldığımdan beri var bu böyle bi şey fabrikasyon olabilir miMacun pump-out yaptıysa kesinlikle hotspot kaynaklıdır. Bende macunumu uzun süredir yenilemiyorum GPU sıcaklığı 69-70 olmasına rağmen hotspot 100-105 dereceleri görebiliyordu. Hotspot'un max tempi genelde zaten 110 falandır kendini korumaya alarak çözüyordur fanı fulleyince düzeldiyse büyük ihtimalle hotspot kaynaklıdır.
Her zaman savunduğum konu, 225W üzerinde güç çeken bir karta tek kablodan güç verilmemeli, 2 ayrı kablodan verilmeli, sizdeki PSU'da da muhtemelen tek kablo 2 soket var, kart 260W'a yakın güç çekiyor bu da kapanmaya sebep oluyordur.
@achilleus
@achilleus
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
GPU-Z Sensor kısmından Hotspot sıcaklığını kontrol edebilirsin veyahut MSİ Afterburner üzerinden hotspot sıcaklıkğını açıp oyundayken de bakabilirsin. Onu bir kontrol et öyle sorununu çözmeye çalışalım.ama ilk 0 aldığımdan beri var bu böyle bi şey fabrikasyon olabilir mi
Ama ilk 0 aldığımdan beri var bu böyle bir şey fabrikasyon olabilir mi?
12v tek kanaldan kaç watt değeri yazıyor PSU üzerinde RX6800 tek başına 250W güç tüketimi var.
- Makaleler
- 17
Güç kaynağın kalitesiz, sorun yaşamasan bile değiştirmeni öneririm.
Ayrıca RX 6800 için en az 650W ve kaliteli bir PSU öneririm, tercihen ise 700W.
Kartın hotspot sıcaklığı yüksekse kapanma yapıyor olabilir.
Ayrıca RX 6800 için en az 650W ve kaliteli bir PSU öneririm, tercihen ise 700W.
Kartın hotspot sıcaklığı yüksekse kapanma yapıyor olabilir.
tam anlamadığım için direk burayı attım12v tek kanaldan kaç watt değeri yazıyor PSU üzerinde RX6800 tek başına 250W güç tüketimi var.
çift giriş var ama ektede attım bu mu bahsettiğinHer zaman savunduğum konu, 225W üzerinde güç çeken bir karta tek kablodan güç verilmemeli, 2 ayrı kablodan verilmeli, sizdeki PSU'da da muhtemelen tek kablo 2 soket var, kart 260W'a yakın güç çekiyor bu da kapanmaya sebep oluyordur.
@achilleus
Dosya Ekleri
Tam anlamadığım için direk burayı attım.
Çift giriş var ama ektede attım bu mu bahsettiğin.
Doğrudur hocam burayı sordum. Bilgisayarınızın şimdiye kadar çalışması mucize denebilir. Kaliteli 650W +80 ve koruma sertifikalı bir PSU almanızı öneririm.
Yeni konular
-
-
R9 9950X3D & Samsung 9100 Pro 2 TB SSD yanına hangi bileşenler alınmalı?
- TheoremForge
-
-
-
-
-
-
-
-
Crimson Desert'te zaman zaman %1 Low FPS düşüşü ve mikro stutter
- Cokonatnat