Evet hocam ekran kartınız sadece 250 260W arası güç çekiyor. PSU da tek kanal +12v vermek yerine ayrılmış +12v1 ve +12v2 olarak yani yeterli değil. Ben kaliteli bir PSU alırsanız sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.
çok teşekkür ederim yardımlarınız için. https://www.gaming.gen.tr/urun/6400...ler-atx-guc-kaynagi-cp-9020252-eu/?ref=akakce bu model iş görür mü tavsiyeniz var mı ileriye yönelik alırsam daha iyi olur diye 850 seçtim ama

O 2 kablo birleşiyor mu biraz geride, geniş çekersez anlarız.
yok hayır birleşmiyor

Evet hocam ekran kartınız sadece 250 260W arası güç çekiyor. PSU da tek kanal +12v vermek yerine ayrılmış +12v1 ve +12v2 olarak yani yeterli değil. Ben kaliteli bir PSU alırsanız sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.
Bu arada söylemeyi unuttum stres testinde yüksek sıcaklıklara çıkıyor kart ve kapanmıyor ama fanın %20de çalışması normal mi müsaitseniz teste bi bakabilir misiniz

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-05-10 at 17.07.59.webp
    WhatsApp Image 2025-05-10 at 17.07.59.webp
    142,6 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Ekran kartı sıcaklıktan dolayı sistemi kapatmıyor, kendi devre dışı kalır siyah ekrana düşer, sistem çalışmaya devam eder.

O kablolar PSU'ya kadar ayrı ayrı mı gidiyor, yoksa çoklayıcı falan mı takıldı ona bakmak lazım.

@achilleus

İşlemci sıcaklığını da kontrol edin o s
da kapanma sebebi.

Son düzenleme:
Ekran kartı sıcaklıktan dolayı sistemi kapatmıyor, kendi devre dışı kalır siyah ekrana düşer, sistem çalışmaya devam eder.

O kablolar PSU'ya kadar ayrı ayrı mı gidiyor, yoksa çoklayıcı falan mı takıldı ona bakmak lazım.

@achilleus

İşlemci sıcaklığını da kontrol edin o s
da kapanma sebebi.
sıvı soğutma var işlemci 70 derecelerde r7 5800x3d

Arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim problem psudan kaynaklı chatgpt ile undervolt yaptığımda sorunu çözdüm yeni psu alıp kalıcı bi şekilde çözücem. İyi forumlar

Son düzenleme: