byderdo

Uzman
RX 6800 XT ekran kartıma bir hafta önce bakımı yapıldı, sizden rica ediyorum yardım edin.

Sürekli bu hatayı alıyorum, çözüm bulamadım. O kadar video izledim bazen video izlerken donuyor sanırsın ekran kartı yok! Bilgisayarda öyle bir donma oluyor sekme arası geçişler falan. Genelde Alt+Tab attığımda oyundan bu hatayı alıyorum ve Brave açık, şu an 6-7 sekme açık. Diğer sekmeye tıklarken donuyor 2-3 saniye sonra geçiyor ya da yazı yazdığımda 4 saniye sonra yazı geliyor.

İvedi şekilde yardımlarınızı rica ederim.

1763834821946.webp

RX 6800 XT ekran kartıma bir hafta önce bakımı yapıldı, sizden rica ediyorum yardım edin.

Sürekli bu hatayı alıyorum, çözüm bulamadım. O kadar video izledim bazen video izlerken donuyor sanırsın ekran kartı yok! Bilgisayarda öyle bir donma oluyor sekme arası geçişler falan. Genelde Alt+Tab attığımda oyundan bu hatayı alıyorum ve Brave açık, şu an 6-7 sekme açık. Diğer sekmeye tıklarken donuyor 2-3 saniye sonra geçiyor ya da yazı yazdığımda 4 saniye sonra yazı geliyor.

İvedi şekilde yardımlarınızı rica ederim.

Eki Görüntüle 204248

Sürücüyü Utility ile silip WHQL yani önerilen sürümü kurun, düzelir.

25.8.1 sürümü dener misiniz hocam? PSU ve RAM nedir?

PSU PSP 1100W RAM 32 GB 16x16 bilindik bir marka idi 25.8.1 indirmiştim dün fakat geri kendi kendine güncelleme yapm ış.

DDU ile sildim hocam WHQL sürüm kurmuştum falan güncelledi mi bilmiyorum.
Kendi kenidne güncellemiş hocam DDU ile mi sileyim utulity ile mi?

1763835781083.webp

İkisi de aynı iş görüyor hocam, çoğunlukla DDU kullandığım için DDU tavsiye ederim. PSU'nun tam modeli yazar mısınız hocam? PCI-E kablosu bu şekilde takılı mı?
d7Eb8p.webp

Son düzenleme:
Resimdekiler gibi takılıysa sıkıntı yok hocam, 25.8.1 denediğin halde sorun devam ediyor ise başka sürüm deneyin. Stutter problemi tam işkence.

1763840334979.webp

Hocam gene aynı hata ve oyunda ilk Windows 10 da bu oyunda 240 FPS alırken şimdi 130 falan alıyorum o değil 130 FPS sanki 20 FPS gibi yemine diyorum.

Hocam, ekran kartının kabloları kontrol edin. Çıkartıp tekrardan takın. RAM'leri uçları silgi ile silip tekrar takın.

Hocam bilgisayar 1 hafta önce bilgisayarcıdan aldım ondan sonra RAM'leri 2 saat önce yer değiştirdim sarı kırmızı ışık yanıyordu ekran gelmiyordu ekran kartının kablolarını da değiştirmiştim sonra eski hlaine getirdikten sonra ekran geldi.

Hocam, ekran kartının kabloları kontrol edin. Çıkartıp tekrardan takın. RAM'leri uçları silgi ile silip tekrar takın.

1763840950402.webp

Şimdi gene çöktü hocam kendi kendine Hz falan sıfırlandı.

Hocam ekran kartı hatası gitti çok şükür fakat FPS'ler kötü gene bu neden olur ekran kartını yeni 1 hafta önce her şeyini değiştirdik geri yaptık.

Son düzenleme: