Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Recep2

Uzman
Öncelikle merhaba bu sıkıntıyla bayağı uzun bir süredir uğraşıyorum. Sorunum şu, normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok, Valorant vb. oyunlarda da sıkıntım yok ama biraz ağır oyunlarda 1 ile 5 dakika arasında ekran komple gidiyor. Bilgisayar çalışıyor ama klavyede NumLock tuşları bile takılı kalıyor, yeniden başlatırsam normal çalışıyor gibi oluyor ama ekran gelmiyor. Güç kaynağını kapatıp açınca geliyor. Bu sorun yüzünden güç kaynağımı değiştirdim ama düzelmedi.

Sistemim.
  • R5Pro3400G.
  • XFX Merch Black RX 6800 XT.
  • 16 GB 3000MHz CL16 GeIL EVO Forza RAM.
  • MSI B450M-A Pro Max.
  • Önceki PSU 600W 80+Bronze OEM bir şey. Şimdiki Rampage RGB 850W 80+Gold
Bu sorundan 4-5 aydır mağdurum. Format driver vb. çogu şeyi denedim düzelmiyor. Sıcaklıklarla da alakası yok, ekran kartı çoğu oyunda 60 dereceleri bile görmüyor.

GTA enhanced de 60FPSlerde oynarken 1dk bile olmadan sorunun olmuş hali.

Dosya Ekleri

• 20251117_152758.webp
    20251117_152758.webp
    7,7 MB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar, test edecek GPU bulamadım ama sorunumu çözdüm. Sorunum şuymuş, belki benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar vardır.

Şimdi arkadaşlar, ben bayağıdır aynı 240 GB SSD’yi kullanıyorum tamam mı? Ama bunun sağlığı %66’lara kadar düşmüş. Ben de WinRAR’dan dosya çıkarmaya çalışırken PC kilitlenip açıldı, birkaç kere de oyunlarda oldu. SSD’den şüphelendim. Sonra sağlık şeyine bir baktım: %66. Ondan sonra takılmalar bari düzelsin diye %85 sağlığı olan 500 GB bir tane daha SSD’m vardı, ona kurdum Windows’u. Hem WinRAR falan düzeldi hem de bu kapanma sorunu. Eğer birinin işine yararsa ne mutlu bana. Yardım etmeye çalışan arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
Öncelikle merhaba bu sıkıntıyla bayağı uzun bir süredir uğraşıyorum. Sorunum şu, normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok, Valorant vb. oyunlarda da sıkıntım yok ama biraz ağır oyunlarda 1 ile 5 dakika arasında ekran komple gidiyor. Bilgisayar çalışıyor ama klavyede NumLock tuşları bile takılı kalıyor, yeniden başlatırsam normal çalışıyor gibi oluyor ama ekran gelmiyor. Güç kaynağını kapatıp açınca geliyor. Bu sorun yüzünden güç kaynağımı değiştirdim ama düzelmedi.

Sistemim.
  • R5Pro3400G.
  • XFX merch Black RX 6800 XT.
  • 16 GB 3000MHz CL16 GeIL EVO Forza RAM.
  • MSI B450M-A Pro Max.
  • Önceki PSU 600W 80+Bronze OEM bir şey. Şimdiki Rampage RGB 850W 80+Gold
Bu sorundan 4-5 aydır mağdurum. Format driver vb. çogu şeyi denedim düzelmiyor. Sıcaklıklarla da alakası yok, ekran kartı çoğu oyunda 60 dereceleri bile görmüyor.

GTA enhanced de 60fpslerde oynarken 1dk bile olmadan sorunun olmuş hali.

Bende de vardı bu sorun bilgisayarcıya götürdüm ekran kartının bakımını yaptı soket yerini değiştirdi işlem tamam ekran kartının takıldığı yeri kastediyorum.

Bende de vardı bu sorun bilgisayarcıya götürdüm ekran kartının bakımını yaptı soket yerini değiştirdi işlem tamam ekran kartının takıldığı yeri kastediyorum.

Bakımını yaptırmayı da denedim düzelmedi benim PCI soketi 1 tane var zaten tam oturtum ona da yine de düzelmedi.

BIOS'unuz güncel değilse BIOS güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bir de işlemcinin grafik birimini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Umarım herhangi birisi çözüm olur.

BIOS'unuz güncel değilse BIOS güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bir de işlemcinin grafik birimini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Umarım herhangi birisi çözüm olur.

BIOS'umu hep güncelliyorum dahili grafiğide zaten RAM'i eksilttiği için sürekli kapalı kullanıyorum.

AMD Software uygulamasından sıcaklık fan hızı ayarını yaptın mı?
denedim undervolt muydu onuda ddenedim internetten bakarak mhz sini bile düşürmey denedim ama olmadı