seeraddar

Yetkin
Bilgisayarımın görüntüsü sürekli gidip geliyordu. Kabloya dokunduğumda görüntü geri geliyordu; ister monitör tarafına, ister ekran kartına takılı tarafına dokunayım fark etmiyordu. Daha sonra görüntü tamamen gitti ve kablodan kaynaklandığını düşünerek yeni bir kablo aldım. Yaklaşık 30–40 dakika sorunsuz çalıştı, ancak bir anda tekrar görüntü gitti. Bu sefer kabloya dokunmak da işe yaramadı. Bilgisayarı yeniden başlattığımda görüntü geliyor, fakat bir süre sonra tekrar kayboluyor.

Ekran kartımın sürücüleri aylar önce kuruldu ve uzun süredir güncellenmedi, bu yüzden sürücü kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Ekran kartım RX 7600, monitörüm isimsiz bir marka ve 100 Hz IPS panel.

Sorun ekran kartımdan mı yoksa monitörden mi kaynaklanıyor olabilir?

Biliyorum konunuza yazmıştım zaten.

Bakın görüntü gidip gelmesi temassızlık nedeniyle olur, sorunu başka yerlerde aramayın.

Kablo ekran kartına tam oturduysa, ekran kartının montajından eminseniz anakart slotunda problem olabilir, sistem boşta çalışırken ekran kartını hafif yukarı aşağı oynatırsanız anlaşılır.

Şimdi deneyeceğim hocam bu arada unutmadan yazmak istedim. Bu görüntünün gidip gelmesi gittikce daha sık olmaya başlıyor.

@20424, temasla ilgili bir problem yok hocam.

Son düzenleme:
Şimdi deneyeceğim hocam bu arada unutmadan yazmak istedim. Bu görüntünün gidip gelmesi gittikce daha sık olmaya başlıyor.

@20424, temasla ilgili bir problem yok hocam.

Görüntü kablosunu oynattığınızda da git gel yapmıyorsa problemin ekran kartının kendinde olma ihtimali yüksek.

Farklı bir kart bulma şansınız var mı?

Yakın zamanda işlemci soğutucusunu söküp taktınız mı?

@seeraddar Bilgisayarı şu an başka bir monitörle açabiliyor musunuz?
Ne demek istediğinizi tam anlayamadım, ancak farklı bir monitöre takarak açabilirdim, normal şartlarda. Fakat elimde monitör yok. Arkadaşlarımın hepsi de laptop kullanıyor; eğer laptop takabiliyorsak bende de laptop var. TV ve kendi monitörümle denedim, iki TV'de de denedim ve aynı sorunu yaşadım. Yani iki TV ve bir monitörde aynı sorun var.

Ne demek istediğinizi tam anlayamadım, ancak farklı bir monitöre takarak açabilirdim, normal şartlarda. Fakat elimde monitör yok. Arkadaşlarımın hepsi de laptop kullanıyor; eğer laptop takabiliyorsak bende de laptop var. TV ve kendi monitörümle denedim, iki TV'de de denedim ve aynı sorunu yaşadım. Yani iki TV ve bir monitörde aynı sorun var.
Peki normalde ne kadar süre içerisinde ekran gidiyor? Mümkünse ekran kartına stres testi yapmayı deneyin ve ekranın gitme süresinde değişiklik oluyor mu söyleyin. Güç kaynağının temiz olduğunu nasıl anladınız, farklı bir güç kaynağıyla mı denediniz?

Peki normalde ne kadar süre içerisinde ekran gidiyor? Mümkünse ekran kartına stres testi yapmayı deneyin ve ekranın gitme süresinde değişiklik oluyor mu söyleyin. Güç kaynağının temiz olduğunu nasıl anladınız, farklı bir güç kaynağıyla mı denediniz?

PSU ve anakart gibi ürünleri tamir edebilen bir tanıdığım var. Hemen evin karşısında dükkanı vardı, ona götürdüm. Elektrik seviyelerine baktık. Aslında derinlemesine bakmadık ama ürün temiz ve sapasağlamdı; herhangi bir sıkıntısı yoktu.

Bu arada lafın gelişi demiyorum; adam gerçekten anakart ve PSU konusunda oldukça iyi. Anakart arızalandığında, küçük noktalardan arızalı olan kısmı bulup tamir edebiliyor. Bu arada bilgisayar darmadağın durumda, yarın testleri yapıp atarım.