seeraddar

Yetkin
Bilgisayarımın görüntüsü sürekli gidip geliyordu. Kabloya dokunduğumda görüntü geri geliyordu; ister monitör tarafına, ister ekran kartına takılı tarafına dokunayım fark etmiyordu. Daha sonra görüntü tamamen gitti ve kablodan kaynaklandığını düşünerek yeni bir kablo aldım. Yaklaşık 30–40 dakika sorunsuz çalıştı, ancak bir anda tekrar görüntü gitti. Bu sefer kabloya dokunmak da işe yaramadı. Bilgisayarı yeniden başlattığımda görüntü geliyor, fakat bir süre sonra tekrar kayboluyor.

Ekran kartımın sürücüleri aylar önce kuruldu ve uzun süredir güncellenmedi, bu yüzden sürücü kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Ekran kartım RX 7600, monitörüm isimsiz bir marka ve 100 Hz IPS panel.

Sorun ekran kartımdan mı yoksa monitörden mi kaynaklanıyor olabilir?

Tüm kasayı ona götür arızayı tespit etsin.

Arıza zaten belli olmaya başlamadı mı? Biz neden buna ekstra para harcayalım ki? RAM'lerden kaynaklı değil; elimde farklı RAM'ler de var, onları denedim. Anakarttan değil, PSU'dan değil, işlemciden değil, monitörden değil, kablodan değil. Geriye tek bir seçenek kalıyor: O kart. Zaten bu kartım, ilk aldığım andan beri çöken bir karttı; aldığım ilk saatte 3 defa çökmüştü.

Arıza zaten belli olmaya başlamadı mı? Biz neden buna ekstra para harcayalım ki? RAM'lerden kaynaklı değil; elimde farklı RAM'ler de var, onları denedim. Anakarttan değil, PSU'dan değil, işlemciden değil, monitörden değil, kablodan değil. Geriye tek bir seçenek kalıyor: O kart. Zaten bu kartım, ilk aldığım andan beri çöken bir karttı; aldığım ilk saatte 3 defa çökmüştü.
Bilgisayarı uzun süreli açamadığınızdan tam emin değiliz sorundan, sadece ekran kartını götürün başka bir sisteme takıp denesin zarar gelmez. Yanılırsanız yeni ekran kartı almanız gerekecek zaten, daha masraflı olmaz mı? Tanıdığınız olduğundan pahalı tutmaz zaten.

Arızalı kartı neden iade etmedin?
Satın almadım ki; satın alsaydım iade ederdim. Bu değişim ürünüydu. Önceki kartım da arızalıydı ve yerine gelen de değişim ürünüydü.

Bilgisayarı uzun süreli açamadığınızdan tam emin değiliz sorundan, sadece ekran kartını götürün başka bir sisteme takıp denesin zarar gelmez. Yanılırsanız yeni ekran kartı almanız gerekecek zaten, daha masraflı olmaz mı? Tanıdığınız olduğundan pahalı tutmaz zaten.

Ben uzun süredir açmadığıma dair bir şey söyledim mi? Yani hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle ChatGPT mesajımı yanlış düzeltmiş. Bilgisayarı aylardır, günde 7–8 saat aktif olarak kullanıyorum. Yani açılmadığına dair bir durum yok.

Ekran kartına gelirsek, ekran kartım arızalı. Daha önce arkadaşımın sistemine takmıştık; onda da çökmeler yaşamıştım. Ben de arkadaşım da aynı sorunları yaşamıştık. Şu an yaşadığım sorunun ekran kartından mı kaynaklandığı benim için önemli. Eğer ekran kartımdaysa, direkt iade alacağım veya değişim alıp kartı satacağım.

Ben uzun süredir açmadığıma dair bir şey söyledim mi? Yani hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle ChatGPT mesajımı yanlış düzeltmiş. Bilgisayarı aylardır, günde 7–8 saat aktif olarak kullanıyorum. Yani açılmadığına dair bir durum yok.

Ekran kartına gelirsek, ekran kartım arızalı. Daha önce arkadaşımın sistemine takmıştık; onda da çökmeler yaşamıştım. Ben de arkadaşım da aynı sorunları yaşamıştık. Şu an yaşadığım sorunun ekran kartından mı kaynaklandığı benim için önemli. Eğer ekran kartımdaysa, direkt iade alacağım veya değişim alıp kartı satacağım.
Uzun süredir açmıyorsunuz demedim, uzun süreli açamıyorsunuz dedim. Yukarıdaki mesajlarınızda ekranın gittiğini yazmışsınız çünkü. Stres testi yapın ekran kartına AMD'nin uygulamasından, ekranın gitme süresi değişiyor mu bakın.