cakiiiiiii3

Uzman
Bu ekran kartında stutter sorunu yaşıyorum. Her oyunda, GTA: SA'dan Minecraft, FiveM, Roblox aklınıza gelebilecek her şeyde. Sorunu nasıl çözebilirim?

Sence 5060 8 GB alınır mı? AAA oyunlar oynamıyorum. Valorant CS2 FiveM gibi oyunlar testlere baktığımda Max 5 6 VRAM yiyor bu oyunlar. Palit olanı 14K gayet de ucuz ekran kartını iade edip üstüne bana para bile kalıyor. Tabii 5060 Ti 8 GB modelinede bakabilirim ama 16 GB pahalı hocam. Eğer aralarında uçurum fark yoksa 5060 tercih edeceğim.

5060 Ti 8 GB olanı tam performans veremiyor VRAM'den ötürü. 5060 alın.
Galax alabilirsiniz Gaming.Gen.TR.

Son düzenleyen: Moderatör:
@3035 CS2 nerede 5-6 GB Max VRAM yiyor hocam. CS2'de VRAM leak problemi var. 1080p high 4Xmsaa'da bile 8 GB VRAM'i dolduruyor. Bu saatten sonra 1080p için 8 GB VRAM altında güncel oynayacağın adamakıllı bir oyun neredeyse yok.

Testlerde 5-6 GB VRAM gözükmesinin sebebi en fazla 5-10 dakika bir oynanış senaryosunu izliyorsun. 8 GB veya daha üstü VRAM kapasitesine sahip bir ekran kartında 30 dakika boyunca CS2 oynayın bakalım maksimum 6 GB VRAM görme imkanınız var mı?

@3035 CS2 nerede 5-6 GB Max VRAM yiyor hocam. CS2'de VRAM leak problemi var. 1080p high 4Xmsaa'da bile 8 GB VRAM'i dolduruyor. Bu saatten sonra 1080p için 8 GB VRAM altında güncel oynayacağın adamakıllı bir oyun neredeyse yok.

Testlerde 5-6 GB VRAM gözükmesinin sebebi en fazla 5-10 dakika bir oynanış senaryosunu izliyorsun. 8 GB veya daha üstü VRAM kapasitesine sahip bir ekran kartında 30 dakika boyunca CS2 oynayın bakalım maksimum 6 GB VRAM görme imkanınız var mı?
Kanka, arkadaşımda RTX 4060 8 GB var. Adam bayağı FiveM, CS, Valorant oynadı; benimle birlikte 7-8 saat oynadık. Bana hiç drop olduğunu söylemedi, bir sorun da yaşamadı. RTX 5060 16 GB olsa alırım da yok ki. RTX 5060 Ti 16 GB var, o da minimum 21.000 TL'den başlıyor.

Kanka arkadaşımda 4060 8 GB var adam bayağı FiveM CS Valorant oynadı benimle oynadı 7 8 saat oynadık bazen bana hiç drop oldu demedi sorun da olmadı. 5060 16 GB olsa alırımda yok ki 5060 Ti 16 GB var odamin 21kdan başlatıyor.

Drop oluyor demiyorum. 8 GB VRAM yetmiyor demiyorum ama maksimum 5-6 GB VRAM kullanmıyor, CS2 bayağı VRAM kullanımı var. 1080p için zaten yetiyor 8 GB ama 1080p Very Low oynamıyorsan 6 GB VRAM maksimum kullanıyor demek doğru değil. CS2 herkes en en düşük ayarlarda oynamıyor.

Drop oluyor demiyorum. 8 GB VRAM yetmiyor demiyorum ama maksimum 5-6 GB VRAM kullanmıyor, CS2 bayağı VRAM kullanımı var. 1080p için zaten yetiyor 8 GB ama 1080p Very Low oynamıyorsan 6 GB VRAM maksimum kullanıyor demek doğru değil. CS2 herkes en en düşük ayarlarda oynamıyor.

Ya bana öyle aman aman grafik lazım değil. Sadece FiveM de lazım. Valorant'ı Low'da, CS'yi mediumda oynarım genelde. 1080p de yetiyor AAA oyunlar oynamam hele ki hikayeli hiç, öyle oyunlar için konsol tercih ediyorum.
Bana yeter mi 8 GB VRAM? Oynadığım oyunlar az çok anlaşıldı zaten Sadece arkada kayıt programı DC gibi şeyler açacağım onda da işlemci yiyormuş VRAM değilmiş.

Ben 4060 ile oynadığımda 5-6 GB arası hep gösteriyordu. O yüzden diyorum. Öyle kafadan sallamadım.

Güncelleme:
Tüketici hakem heyetine başvurdum iade edilmesi için. Bugün internet kafeye gittim bir adam vardı ona anlattim bunu. İlk once dedim yaşlı adam nereden anlasın falan sadece tamir etmeyi biliyor. Bana anlatmaya başladı AMD hangi model diye dedim RX 7700 XT dedi bende binara bulaştım sıkıntıli falan. Dedim abi nasıl bir sorunu var falan filan bunu niyr anlattim bilmiyorum adam bana 5060 Ti Gainward ve ASUS önerdi alirsam.

Ayriyettende karşı tarafın itirazi da gelmis THH'de bu süreç nasıl olur? @Recep Baltaş bir bilginiz var mı?