2230

Uzman
Makaleler
21
Arkadaşlar sistem özelliklerimi aşağıya yazacağım. Sistemi yeni aldım sadece AMD uygulamasından ekran kartının sürücüsünü güncelledim ve fan ayarını özele çekip fanı açtım. Başka performans için ne yapabilirim? Hangi ayarları açmalıyım veya ne yapmalıyım?

• Ryzen 5 7500F
  • RX 7700 XT
  • ASUS Prime A620M-K
  • XPG Lancer 16 GB DDR5 RAM
  • SN580 1 TB SSD

Bilgisayarımın yeterli performansı vermediğini düşünüyorum. DeepCool AG400 soğutucum da var. Sıcaklıklar gayet normal.

Bilgisayarının yeterli performans vermediğini düşündüren şey nedir?

Normalde kullanıcıların mevcut bileşenlerinden en iyi performansı almayı istemesi ve bunun için çaba sarf etmesi gayet doğal bir şey tabii ki. Ama sen yeterli performans vermediğini düşünüyormuşsun, bunun sebebi nedir?

Bilgisayarının yeterli performans vermediğini düşündüren şey nedir?

Normalde kullanıcıların mevcut bileşenlerinden en iyi performansı almayı istemesi ve bunun için çaba sarf etmesi gayet doğal bir şey tabii ki. Ama sen yeterli performans vermediğini düşünüyormuşsun, bunun sebebi nedir?

Oyunlarda drop giriyor takılmalar oluyor. Bilgisayarda bazı işleri yaparken de kasıyor.

Arkadaşlar sistem özelliklerimi aşağıya yazacağım. Sistemi yeni aldım sadece AMD uygulamasından ekran kartının sürücüsünü güncelledim ve fan ayarını özele çekip fanı açtım. Başka performans için ne yapabilirim? Hangi ayarları açmalıyım veya ne yapmalıyım?

• Ryzen 5 7500F
  • RX 7700 XT
  • ASUS Prime A620M-K
  • XPG Lancer 16 GB DDR5 RAM
  • SN580 1 TB SSD

Bilgisayarımın yeterli performansı vermediğini düşünüyorum. DeepCool AG400 soğutucum da var. Sıcaklıklar gayet normal.
Performans olması gerekenden düşük gibi geliyorsa 3d mark testi yapıp skoruna bakabilirsin.

Sürücülerden kaynaklıdır diye ekran kartının sürücülerini güncelledim ve Windows güncellemelerini yaptım.

Nasıl yapacağım?
Steam üzerinden 3dMark demosunu indirip Time spy testini yapabilirsin. Eğer FPS kilidin varsa açmayı unutma yoksa fps sabit kalacağı için skor normalde olması gerekenden düşük çıkacaktır. Test başlayınca da bir şeye dokunmadan beklemen yeterli, uygulama kendi kendine bütün testleri yapıp skorunu gösterir.

1710010480557.webp

Bir de BIOS'um 1811 sürümünde fotoğraftaki en alttaki yani. Bunu en üstteki yaparsam benim sistemime uyumlu olur mu?

Steam üzerinden 3dMark demosunu indirim Time spy testini yapabilirsin. Eğer FPS kilidin varsa açmayı unutma yoksa fps sabit kalacağı için skor normalde olması gerekenden düşük çıkacaktır. Test başlayınca da bir şeye dokunmadan beklemen yeterli, uygulama kendi kendine bütün testleri yapıp skorunu gösterir.
Yapacağım teşekkürler.