Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Kartın bellekleri yük altında kaldığı için 70W boşta güç tüketimi yaşıyorsun. Belleklerin ısındığı için diğer bileşenlerini de ısıtıyor hal böyle olunca fanların açılması normal bir hal alıyor ve boştaki sıcaklıkların gereksiz yere artıyor.
Kaç Hz monitör kullanıyorsan CRU indirip yeni çözünürlük ekle. Örneğin;
144 Hz ise 138 Hz
165 Hz ise 157-158 Hz gibi.
CRU'ya gir. ADD'ye tıkla ve resimi dikkatli incele ve ayalarıbuna göre seç.
Timing ve Refresh rate ayarını seçeceksin. Sonrasında ok tamam de ve sonrasında CRU klasöründen restart64.exe seç. Ekran gidip gelecek ve Windows ayalarından bu çözünürlüğü seç ve boştaki VRAM hızına kontrol et. %100 düşecektir. Sorunun çözüldü.
Kaç Hz monitör kullanıyorsan CRU indirip yeni çözünürlük ekle. Örneğin;
144 Hz ise 138 Hz
165 Hz ise 157-158 Hz gibi.
CRU'ya gir. ADD'ye tıkla ve resimi dikkatli incele ve ayalarıbuna göre seç.
Timing ve Refresh rate ayarını seçeceksin. Sonrasında ok tamam de ve sonrasında CRU klasöründen restart64.exe seç. Ekran gidip gelecek ve Windows ayalarından bu çözünürlüğü seç ve boştaki VRAM hızına kontrol et. %100 düşecektir. Sorunun çözüldü.
Shisui
Uzman
Bakıyorum fakat video 1 yıl önce çekilmiş şuan farklılık var gibi gözüküyor iki uygulama arasında biraz kafamı karıştırdı. Şuan boşta iken fanlar dönüyor yine.
Shisui
Uzman
Benim monitörüm g9 odyssey bu arada çözünürlük olarak tam giremiyorum attığınız programda girdiğim zaman hz 3-5 değil daha da düşürmem gerekiyor.Uygulamada bir farklılık yok bunu dene bir olmazsa bakarız yine.
Shisui
Uzman
Ben sizi anladım ama şöyle bir sorun var 150 bile kabul etmiyor.Tamam olabilir hocam belki 240 Hz yerine 230 veya 220 Hz girmen gerekebilir.
Maalesef bu durum AMD tarafında yıllardır çözülemiyor.
Shisui
Uzman
Harici bir bilgim yok monitör 240hz normalde öyle kullanıyorum zaten. 144'e alınca kırmızı yanmıyor mesela ondan sonra ok dediğim zaman ne yapmam gerekiyor?3840x1080P 60Hz zaten " SAM71AC " olarak gözüküyor.
Bu monitörün 60 Hz üstü desteklediğine emin misin?
ok dedikten sonra yeniden başlatıp 144 seçtim ama çözünürlük düştü hali ile. Fakat monitörün kendisi 5120x1440'da 120 destekliyor 240'dan ona düşürebiliyorum. Program ile yapınca sıkıntı oldu çözünürlük düşünce maalesef. Ve şuan 144 hz'da çözünürlük programda yazdığı gibi yine fanlar çalışıyor.3840x1080P 60Hz zaten " SAM71AC " olarak gözüküyor.
3840x1080P 60Hz zaten " SAM71AC " olarak gözüküyor.
Son düzenleme: