Normalde iki FPS uygulaması da aynısını göstermesi gerekiyorken farklı gösteriyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
Muhtemelen Radeon'da AFMF ayarının açık olduğundan dolayı FPS farkı oluşuyor.
Açılımı AMD fluid Motion frames, araya sahte kare atarak daha akıcı bir deneyim sağlamanı amaçlar, lakin gecikme artar.
Şahsen kapalı kullanıyorum.

Kartın 220W çekiyor, performans sekmesine gidip güç limitini fullemeyi dene.
güc.webp

Yüksek bir işlemci büyük oranda FPS artışı sağlayacaktır.
Oyun zaten GPU'yu zaten yüzde 100 kullanıyor, bu durumda daha güçlü işlemci FPS'e katkı sağlamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hunt Showdown için FPS tarafında bence sorun yok. Optimizasyonu muazzam olmadığı gibi, tek çekirdek işlemci performansına da bakıyor olabilir. Giriş seviyesi 7500F bu oyun için bence normal FPS veriyor. AMD ve MSI testlerinde FPS'i farklı göstermesini ise bilmiyorum. İki testi aynı anda açıp bir göz atın. Eğer farklı gözüküyorsa ekran görüntüsü alıp atın.

Hunt gibi oyunlar için L3 Önbelleği(7500F ve genelde giriş seviyesi çoğu işlemci 32-36 MB civarı, 7800X3D gibi işlemcilerde bu oran 96 MB civarına çıkıyor. Elbette FPS'e tek bu etki etmiyor ama bu önbellek aradaki farkı anlayabileceğin basit bir karşılaştırma sunuyor) yüksek bir işlemci büyük oranda FPS artışı sağlayacaktır. Veya bu oyunlarda genelde tercih edilen düşük ve oyunda gerekli olan ayaır yüksekte tutmayı düşünerek her şeyi en yüksekte oynamayın.

Attığınız.

Hunt Showdown için FPS tarafında bence sorun yok. Optimizasyonu muazzam olmadığı gibi, tek çekirdek işlemci performansına da bakıyor olabilir. Giriş seviyesi 7500F bu oyun için bence normal FPS veriyor. AMD ve MSI testlerinde FPS'i farklı göstermesini ise bilmiyorum. İki testi aynı anda açıp bir göz atın. Eğer farklı gözüküyorsa ekran görüntüsü alıp atın.

Hunt gibi oyunlar için L3 Önbelleği(7500F ve genelde giriş seviyesi çoğu işlemci 32-36 MB civarı, 7800X3D gibi işlemcilerde bu oran 96 MB civarına çıkıyor. Elbette FPS'e tek bu etki etmiyor ama bu önbellek aradaki farkı anlayabileceğin basit bir karşılaştırma sunuyor) yüksek bir işlemci büyük oranda FPS artışı sağlayacaktır. Veya bu oyunlarda genelde tercih edilen düşük ve oyunda gerekli olan ayaır yüksekte tutmayı düşünerek her şeyi en yüksekte oynamayın.

Attığız videoda da FPS değeri tatmin edici ama ben 50-60 arası alıyorum.

Hunt sürekli güncelleme alan bir oyun kardeşim oynadığı için oradan biliyorum ayrıca siz Hyper RX gibi modlar açtıysanız AMD yazılımı üzerinden o zaman afmf aktif oluyor ve o FPS'yi de sadece AMD uygulaması gösteriyor diğer uygulamalar doğru göstermiyor Lossless Scalingdeki gibi.

Yukarıdaki video da FSR açık sizin oyun içi ayarlarınız farklı olabilir mi?

Hunt sürekli güncelleme alan bir oyun kardeşim oynadığı için oradan biliyorum ayrıca siz Hyper RX gibi modlar açtıysanız AMD yazılımı üzerinden o zaman afmf aktif oluyor ve o FPS'yi de sadece AMD uygulaması gösteriyor diğer uygulamalar doğru göstermiyor Lossless Scaling'deki gibi.

Yukarıdaki video da FSR açık sizin oyun içi ayarlarınız farklı olabilir mi?
FPS açsam da 5FPS oynuyor arada 65 FPS'ye yükseliyor. Yani ben. Neden bu fpslere çıkamıyorum hayret ediyorum

Ben 60 FPS alıyorum. Bir görsel atacağım şimdi adamların aldığı FPS bu Ultra 2K da.

Eki Görüntüle 131716
Sizin kart 226 watt güç çekiyor ilk attığınız resimde ve bu farklı benchmark testinde ise 275 watt. Buradaki kart OC model olabilir biraz onunda etkisi var bence.

Ben 60 FPS alıyorum. Bir görsel atacağım şimdi adamların aldığı FPS bu Ultra 2K da.

Eki Görüntüle 131716
Sağ üstte Very high yazıyor Ultra değil.